avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrarile telefonice ,,!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrarile telefonice ,,!!!!!!!!

in cazul unui dosar penal ,de evaziune fiscala;(cum ca as fi dat si primit bani cu dobinda);;procurorul poate cere inregistrarea convorbirilor telefonice ,,si folosirea lor ca si probe ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 10 Noiembrie 2009
Dupa pararea mea se poate.
Aceste inregistrari se pot dispune doar in anumite conditii si doar in cazul comiterii anumitor infractiuni.

Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare se realizeaza cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege, daca sunt date ori indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatiei de fapt ori pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziata.

(2) Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare pot fi autorizate in cazul infractiunilor contra sigurantei nationale prevazute de Codul penal si de alte legi speciale, precum si in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spalare a banilor, falsificare de monede sau alte valori, in cazul infractiunilor prevazute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul unor alte infractiuni grave ori al infractiunilor care se savarsesc prin mijloace de comunicare electronica. Dispozitiile alin. 1 se aplica in mod corespunzator
Miklos MUHI a scris:

Dupa pararea mea se poate.


Doar daca inregistrarile au fost efectuate in conditiile prevazute de codul de procedura penala, referitoare la inregistrarile convorbirilor telefonice.
Cred ca trebuie sa specificati daca este vorba despre despre ascultarea convorbirilor sau numai solicitarea listingurilor telefoanelor.
Daca este vorba de convorbirile telefonice, procurorul poate solicita si sa se obtina numai cu respectarea C.P.P.. Normal ca sunt folosite probe.
Persoana care a depus plingerea penala (si care avea sa-mi dea niste bani )m-a sunat si mi-a propus un tirg ;sa-mi dea numai o parte din bani cu conditia ,sa renunte la plingere si sa o retraga .De aici m-am gindit ca de fapt ,a facut acest lucru ptr.a ma trage de limba si ptr.a ma inregistra .Ma intreb si daca ;;odata facuta plingerea penala si inregistrata la procuratura ;;mai poate fi retrasa ??
Deci era vorba de o convorbire ,,nu de lista cu nr.vorbite.

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)