avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost înșelat prin intermediul unei rețele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost înșelat prin intermediul unei rețele de socializare. Cum pot recupera sumele pierdute?

Zilele trecute am fost înșelat prin intermediul rețelei de socializare.

M-i sa promis că pot achiziționa un articol contra unei sume de bani. După transferul sumei solicitate ,individul mi-a spus că nu a primit bani pe motiv că are contul limitat și să mai încerc încă o dată. Am făcut acest lucru insa el tot a continuat să motiveze că nu a primit nimic. Îmi spune că îmi va trimite sumele înapoi iar eu sa incerc sa mai trimit încă o dată. Toată această tranzacție sa făcut prin PayPal. Prima sumă 30 euro ,a doua 30 euro după care chipurile îmi trimite sa dau pentru 60 euro să poată confirmă sa îi reprimesc înapoi. Când colo ,tot el primește și aceasta suma . Întrebarea mea ar fi cum pot recupera sumele pierdute,acestea ajungandu-se la finalul in lei a sumei de 1750. Am fost și am anunțat și la poliție și la bancă.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hdanny , utilizator 21:05, 26 Septembrie 2018
Formulati plangere penala pentru inselaciune.
Va propun sa urmariti documentarele cu Hackerville romanesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


djmyrel a scris:

Toată această tranzacție sa făcut prin PayPal.

Salut.
Uita-te in contul tau de paypal de unde ai facut plata la cele 3 tranzactii daca ai optiunea de "eligible for Buyer Protection." Daca ai aceasta optiune , atunci ai si optiunea "Report an issue" si de acolo poti alege ca nu ai primit produsul pentru care ai facut plata. Aceste optiune le ai disponibile 180 de zile de cand ai facut plata.
Daca este cum spui , si ai si print-screen-uri sau log-urile conversatiei , sunt sanse mari ca Paypal sa iti ofere banii inapoi. EU am patit asa si in 5 zile, vanzatorul mi-a dat banii inapoi. Au fost mai putini bani datorita converisiilor valutare , dar pierderea a fost mica .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Paypal protejeaza cumparatorul daca nu a primit produsul. Poti face raport la paypal si spui ca nu ai primit produsul si vei primi banii inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune pe internet Olty01 Olty01 Salut! In urma cu doua saptamani am platit un youtuber (ca sa intelegeti despre ce este vorba : un om care face diferse filmulete pentru youtube - destul de ... (vezi toată discuția)
Impozite/taxe care se aplica freelancerilor illuvatar illuvatar Salut, Am inceput de curand sa lucrez ca si freelancer prin site-ul ca RentACoder, GetAFreelancer etc. Pe aceste site-ul niste \"buyeri\" posteaza ... (vezi toată discuția)
Firecredit și paypal Rozmberk Rozmberk Bună avocatnet.ro! Dețin un magazin online pe platforma storenvy.com, iar în noiembrie 2016 în urma unei tranzacții un client mi-a deschis dispută pe ... (vezi toată discuția)