avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conflict, Brand,
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conflict, Brand,

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare.
Am cateva aparate de cafea amplasate in diferite locatii, aparate branduite cu imaginea Tchibo. De asemenea si folosesc produsele lor. Acum cateva zile m-au contactat cei de la Partner Coffee Service, distribuitorul oficial al Tchibo Romania, si mi-au propus, pentru ca deja folosesc imaginea lor, sa incheiem un contract de colaborare, ori sa decolantez si sa renunt la imaginea lor de pe aparate (pahare+imaginea afisata de pe automate). Contractul consta in achizitionarea marfii si a materialelor de marketing de la ei, fara nici un alt beneficiu. Eu nu as vrea sa colaborez cu ei din cauza preturilor mari (le gasesti mai ieftin pe orice site), a targetului impus si achizitionarea materialelor de marketing tot contra cost. Practic, tot beneficiul meu ar fi doar imaginea Tchibo.
Intrebarea mea este: Este legala folosirea imaginii brandului, atata timp cat folosesc ingredientele lor si nu am contract cu ei? (M-au amenintat ca ma vor da in judecata daca nu decolantez automatele) mai exact, le pot folosi imaginea atata timp cat mentionez pe aparate ca folosesc doar ingredientele lor?


As aprecia un raspuns!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: catalinCCcc , utilizator 19:44, 8 Septembrie 2022
Mie imi pare ca au dreptate.
Dreptul la imaginea pe care o folosesc le apartine.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ok...dar am voie sa scriu pe aparate ca folosesc doar ingrediente tchibo ? (Sa spunem ca decolatez toate aparatele și folosesc un alt tip de pahare (negre) )
domnule avocat, daca detinatorul brandului pune in vanzare produse din marca respectiva, iar cel care le cumpara le vinde mai departe.. si in cele din urma le cumpar eu, legal, cu acte, inseamna ca am achizitionat brandul respectiv legal si AM DREPTUL LA FOLOSIREA IMAGINII brandului. cititi legislatia.
nu stiu daca mai e de actualitate. Am fost in aceeasi situatia ca si tine, am ignorat somatiile trimise de tchibo si partener si casa lor de avocatura, si mi-au facut plangere penala la politie. Politia mi-a dat mie dreptate pentru ca am demonstrat ca am achizitionat produsele tchibo puse de ei in vanzare, legal, din circuitul de vanzare creat de ei prin distribuitori etc.. ar fi trebuit sa ii dau in judecata in civil pentru daune morale pentru ca s-au dus la locatiile mele si au spus ca as fi evazionist, ca am produse contrafacute, ca n-am dreptul sa folosesc brandul tchibo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare echipament electric/electronic olimpiug olimpiug Am urmatoarea situatie: o fabrica din Polonia fabrica un echipament pentru mai multi distribuitori din Polonia sau international. Acestia au un model de ... (vezi toată discuția)
Cum obtii deptul de a vinde produsele unui brand pe site online ? Gabriela299 Gabriela299 Buna ziua ,incerc sa inteleg care este calea legală de a vinde produsele unui brand, într-un magazin online.De pe ce site-uri(din ce tara,mai exact ) pot ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)