avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFS fara voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFS fara voie

De curand am aflat intamplator ca firma la care lucrez m-a bagat in concediu fara plata cateva zile in ianaurie ( asa zic ei ca doar cateva zile ca deocamdata nu am apucat sa verfic ) dar asta fara sa ma instiinteze se poate sa se faca acest lucru fara ca angajatu sa fie instiintat , e drept ca nu am fost la serviciu atunci ca a fost in perioada sarbatorilor si ni s-a spus ca avem vacanta nicidecum ca o sa fim bagati in concediu fara plata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 10 Noiembrie 2009
Trebuia sa existe o cerere de CFS semnata de dvs. Pe de alta parte, recunoasteti ca nu ati fost la serviciu.......
Nu cred ca se poate ca salariatul sa nu fie prezent dar angajatorul sa-l plateasca (exceptand variantele de concediu de odihna sau concediu medical). Deci, de atunci trebuia sa va puneti intrebari, mai ales ca probabil ati primit ceva bani in minus la salariu.
Nu am fost pentru ca ni s-a spus sa venim pe data de .... la servici si oricum era perioada sarbatorilor , nu am primit banii mai putin iar intrebari nu mi-am pus pentru ca am aflat acum cateva zile , nu exsita nici o cerere semnata de mine si nici nu am fost instiintata ca urmeaza sau ar urma sa fiu in concediu fara plata
Pentru inregistrarea unui CFP trebuie sa fie o solicitare din partea salariatului.
Ceea ce vi s-a intamplat dvs. a fost ca plata sa nu o luati pentru 20 de zile lucratoare cat a avut ianuarie ,ci pentru mai putine zile,ceea ce nu inseamna CFP,inseamna absenta de la serviciu.
Asa cum am zis nu am facut nici o cerere ideea e ca ei ne-au bagat in CFS pentru a nu mai plati acele cotizatii , nu sunt numai eu in situatia asta majoritatea colegiilor iar unii din ei au fost prezenti chiar si cand se presupune ca au fost in CFS
Puteti solicita angajatorului sa va arate cererile / cererea semnate/a de dvs.
Puteti sesiza Inspectia Muncii si puteti chema in instanta angajatorul.

Alte discuții în legătură

Preaviz retroactiv miki72 miki72 Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil pana la 2ani pana in luna mai 2012,atunci am facut cerere de reincadrare in munca care mi-a fost aprobata si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar cerasela1986 cerasela1986 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru. Firma la care lucrez ne obliga sa luam 5 zile de CFS pe luna. Ni s-a spus verbal, in cadrul personalului TESA, ca, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in loc de concediu legal de odihna daniel_toma daniel_toma Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Am efectuat 15 zile din concediul de odihna legal (dintr-un total de 24). Societatea la care ... (vezi toată discuția)