avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus cu permisul suspendat si cu o alcolemie de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus cu permisul suspendat si cu o alcolemie de 0,12 in aerul expirat !!! Ce mi se poate întâmpla?? Va rog sa ma ajutati !!!

Ce mi se poate întâmpla??????
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:05, 29 Septembrie 2018
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 cod penal.
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, utilizatorul a precizat ca alcoolemia este in "aerul expirat" si nu in sange!
Cum nu a dat detalii putem doar presupune ca nu a avut permisul la el pentru a-i fi retinut si suspendat pentru 90 de zile.
Potrivit interpretarii valorilor indicate de dispozitivul etilotest cu ocazia testarii din procedura privind constatarea faptelor de conducere a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, pentru o valoare cuprinsa intre 0.00 mg/l si 0.11 mg/l alcool pur in aerul expirat protocolul nu se printeaza iar fapta nu este sanctionata.
In cazul de fata ar insemna o marja de 0.01 mg/l, eroarea standard ptr etilotestele Drager este de 0.008 mg/l , daca se contesta pv se poate solicita buletinul de calibrare in care ar trebui sa existe inscris eroarea aparatului.
Din cate cunosc buletinul de calibrare emis de directia logistica MAI nu contine si eroarea standard a aparatului, iar calibrarea se face contrar recomandarii producatorul .la 12 luni in loc de 6 luni.
Combinand eroarea standard, indicatia producatorului de calibrare la fiecare 6 luni, perioada scursa de la ultima calibrare, ar exista sanse pentru anularea procesului verbal.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@cyan:
Ati citit titlul topicului?
Am condus cu permisul suspendat si cu o alcolemie de 0,12 in aerul expirat !!!

Eu inteleg ca a fost depistat avand dreptul de conducere suspendat si i-am raspuns din punct de vedere al raspunderii penale nu m-am raportat la alcoolemia din aerul expirat, fapta fiind contraventie.
Am spus art. 335 alin.2 nu art. 336 alin.1, fiti mai vigilent pe viitor :)
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ups!
Mi-a sarit in ochi 0.12 si m-am lasat "orbit" de valoarea din aerul expirat.
De regula sunt mai atent la descrierea situatiei din cuprinsul textului si nu am acordat prea mare atentie titlului, nu ca nu ar fi fost foarte explicit, dar trebuie sa gasesc si eu o justificare pentru ca am batut campii cu atata gratie.
Daca ar fi fost invers, titlul in locul textului, ar fi fost mai clar (dar nu am nimic de reprosat utilizatorului).
Oricum, este in belea mare avand in vedere circumstantele si ar trebui sa isi angajeze un aparator dibaci pentru a scapa cat mai ieftin!
Sorry! :(
PS: Nu aveam ochelarii pusi si posibil ca si din acest motiv sa nu fi observat titlul ala bolduit si scris cu litere asa de mari! Bineinteles, inca o justificare jenanta, dar asta e cruda realitate. :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati precizat din ce motiv aveati dreptul suspendat.
Poate conta foarte mult acest aspect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar ... Petrisorfly Petrisorfly La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar și fara accident și victime (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)