avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal

Împăcarea părților in cazul minorilor al căror tutore este statul înlătură răspunderea penală? Este vorba despre o altercatie intre doi copii minori de la o fundație.Unul din minori a avut fractura la nas .Au sunat de la poliție și s-a autosesizat din oficiu .Copii s-au împăcat de atunci.
Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, retragerea plângerii prealabile se face numai de reprezentanţii lor legali. În cazul persoanelor cu capacitate de exerciţiu restrânsă, retragerea se face cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
În cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile, dar acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu în condiţiile legii, retragerea plângerii produce efecte numai dacă este însuşită de procuror.

La politie au sunat cei de la spital atunci cand a fost dus copilul lovit. Politia s-a autosesizat din oficiu . plangere nu a depus nimeni .Copii sunt de la aceeasi fundatie .Ei s-au impacat de atunci .A fost conflict spontan , Cum poate fi oprita urmarirea penala Tutorele copiilor este statul
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mihaela1321, utilizator
Legea obliga organul de up in cauzele in care s-au facut acte de up si in care se constata ca este necesara plangerea prealabila sa cheme persoana vatamata si sa o intrebe daca intelege sa depuna plangere.
Daca nu se depune plangere penala, se va dispune clasarea, dar sa mearga reprezentantul legal de la fundatie la organul de up sa se intereseze.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea dintre partea vatamata si faptuitor sau retragerea plangerii prealabile in conditiile noii legislatii penale vldstf vldstf impacarea sau retragerea plangerii prealabile este conditionata de dobandirea obligatorie a calitatii de suspect sau inculpat? din ce am citit se poate face in ... (vezi toată discuția)
Controverse privind impacarea părților în procesul penal cezarad cezarad Am 2 întrebări legate de chestiune: 1. care este diferența între RETRAGEREA PLÂNGERII PREALABILE (art. 158 NCP) și ÎMPĂCAREA PĂRȚILOR (art. 159 NCP) ... (vezi toată discuția)
Cauze de nepedepsire GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Care sunt cauzele de nepedepsire la care se face referire în art. 16 alin. (1) lit. h) din NCPP? (vezi toată discuția)