avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilier

Bună ziua. Vreau să vă întreb dacă am un contract de zilier (1 zi pe săptămână) sunt obligată să plătesc impozit sau ceva către casa de sănătate? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 26 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Raportul de muncă dintre zilier și beneficiar se stabilește în condițiile prevăzute de lege, prin acordul de voință al părților, fără încheierea, în formă scrisă, a unui contract individual de muncă.

2. Plata impozitului pe venit datorat pentru activitatea prestată de zilier este în sarcina beneficiarului.

3. Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri nu se datorează contribuțiile sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar.

Zilierul se poate asigura, opțional, la sistemul public de pensii și la sistemul de asigurări pentru accidente de muncă și boli profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)
Venituri din activitati de zilier miikyy miikyy Lucrez la o firma cu contract de munca, norma intreaga de 5 ani. In paralel desfasor activitati ca zilier, prepar si livrez mancare unui birou zilnic, si sunt ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale zilieri Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, As dori sa stiu daca, odata cu noile modificari ale codului fiscal, persoanele care activeaza ca zilieri sunt obligate la plata contributiilor ... (vezi toată discuția)