Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire privind divortul .
Doresc sa divortez de sotul italian , el zice ca nu vrea sa divorteze , casatorie e facuta in Italia , am doi copii minori care stau cu mine in Romania . El sta in Italia .
Ce m a deranjat ff mult ca un an de zile de cand e plecat nu a venit sa si vada copii. Acesta este abandon . El mi a ascuns bani , suma ff importante de bani , mie mi a trimis a 4 parte din ce a avut .
Problema e ca el lucreaza in negru , dar am inteles desi apare asa, copii au dreptul la o pensie alimentara a 4 parte din salariul minim pe economie .
Nu mi a trimis constant bani , am descoperit destul de tarziu ca se drogheaza .
Va multumesc !
Ce pot sa fac in acest caz sa stau asa intr o caaatorie de fatada sau am drepturi ! Cam nu prea pt ca el oficial nu are nimic . Neoficial are .
Daca ultimul domiciliu comun l-ati avut in Romania, puteti divorta aici (sau dacă dovediți că în Italia procesul ar fi mai lung și mai costisitor)!
Daca ii puteti dovedi veniturile, veti obtine mai mult, dar probabil nu aveti asemenea mijloace de proba.
Potrivit practicii, aveti sanse mari sa obtineti stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs.
Divort
Diana2303
Buna ziua! Stie cineva cum decurge un divort in Italia si care sunt legile? Am auzit multe discutii cum ca legea e de partea sotiei in cea mai mare ... (vezi toată discuția)