avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acesorii de proasta calitate care nu intra in garantia ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acesorii de proasta calitate care nu intra in garantia produsului

Buna ziua!

In luna iulie am achizitionat un aspirator. Am solicitat si extra-garantia (ca sa fiu acoperita 4 ani, nu doar 2). Ce nu mi-am dat eu seama este ca ... erau bani aruncati pe fereastra.

Dupa cca. 2 luni (la inceputul lunii septembrie), punand mana pe aspirator cu intentia de a-l folosi, am luat in mana furtunul intentionand sa ii schimb peria. Am ramas cu furtunul in ... doua maini: intr-o parte partea de plastic prelunga pe care se pune tubul telescopic, iar in partea cealalta furtunul, avand o sectiune (aproape) perfect neteda.

In trecut, avusesem un aspirator vechi ce nu mai functiona. Am incercat atunci sa tai o bucata din furtunul acelui aspirator vechi (imi trebuia in alt scop), insa nu am reusit (era foarte greu de taiat, iar cand a patruns suficient cutter-ul, am dat de o bucata de sarma). Asa se faceau inainte furtunele pentru aspirator. La aspiratorul acesta nou-nout, doar am atins furtunul (fara sa trag, fara sa il torsionez, fara sa fac nimic care ar fi putut sa determine ruperea lui) si el s-a rupt.

Am luat legatura atat cu cei care asigura service-ul, cat si cu magazinul de unde l-am cumparat. Raspunsul? Furtunul este accesoriu si nu se acorda garantie pentru el.

Mie nu mi se pare corect:

-In primul rand ca accesorii, din punctul meu de vedere, pot fi considerate periile, filtrele, eventual tubul telescopic, dar furtunul eu il consider o componenta a aspiratorului (caci cine poate aspira fara furtun?!). Sa spui ca furtunul unui aspirator este accesoriu mie mi se pare ca si cum ai spune ca rotile unei masini sunt accesoriu, sau volanul, sau ... cred ca intelgeti ce vreau sa spun.

- In al doilea rand, atunci cand un furtun de aspirator se rupe fara nicio interventie exterioara, dupa doar 2 luni de la achizitionarea produsului de catre client, mi se pare o chestiune de bun simt sa i-l inlocuiesti, recunoscand ca acel furtun a avut un viciu din fabricatie. Daca, in schimb, legislatia iti permite sa produci astfel de furtune, aceasta poate deveni cu usurinta un mod de a castiga bani pe seama "fraierilor de clienti" care, dupa ce au dat o gramada de bani pe aspirator, o sa prefere sa dea inca 50 de lei pe un furtun (care va tine ... cat?), decat sa cumpere alt aspirator (la care furtunul probabil tot nu e in garantie). Si uite asa, in cei 4 ani de utilizare preconizati pt. aspirator, daca scoti de la fiecare client cate 50 de lei la fiecare 2 luni .... ti-ai depasit target-ul de vanzari, nu?

As dori sa stiu daca pot face ceva pentru a fi despagubita si ce anume. Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor da un sfat in acest sens.
Cel mai recent răspuns: andravenache , utilizator 12:55, 27 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defect inlocuit cu alt produs similar ElenaCristinaStoica ElenaCristinaStoica Buna seara, Am achiztionat o perie de par in urma cu 1 an si jumatate care mi s-a defectat si ulterior m-am prezentat la magazinul furnizor cu produsul in ... (vezi toată discuția)
Land rover discovery - problema motor schimbat sebi80 sebi80 Buna ziua, Adresez aici o situatie cu care ma confrunt in ultimii doi ani vizavi de o masina si anume: In anul 2019 am achizitionat in sistem leasing ... (vezi toată discuția)
Garantie suplimentara: pe masina sau pe client? :) BLDC BLDC Salutare tuturor. Se da urmatoarea situatie pentru care am nevoie de ajutor si desigur ca va multumesc inca de pe acum pentru atentia acordata. In luna ... (vezi toată discuția)