avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Divorț de cetățean italian
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Divorț de cetățean italian

Bună seara ,m-am căsătorit în 22.12.2005 cu un cetățean italian .Căsătoria a durat doar 4 ani în Italia,După 4 ani El a decis sa fure,a intrat în pușcărie iar eu l-am părăsit și m-am întors în România, După arestare am introdus divorțul dar avocata italiana care m-a reprezentat nu a reușit sa obțină semnătura lui fiind închis deci totul a rămas în aer. Situația pana astăzi a rămas aceeași sant căsătorită cu el nu avem copii sau bunuri de împărțit. Este vreo posibilitate sa divorțez de el în România? Îmi este imposibil sa merg în Italia pentru divort neavând posibilități financiare.Au trecut anii timp în care nu știm nimic unul de celalalt chiar am puerdut orice legatura nu am cum sa stiu daca este liber sau din nou inchis și as dori tare mult sa ma recăsătoresc cu actualul partener .Va mulțumesc pentru răspuns cu stima
Alina
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:27, 29 Septembrie 2018
Da, dar trebuie sa faceti dovada ca un eventual divort in Italia ar fi mai costisitor si mai indelungat...
Luati legatura cu un avocat.

Buna dimineata!

Sigur ca puteti introduce actiune de divort in Italia. Banuiesc ca Dvs. sunteti in posesia codului fiscal al sotului, asfel încât sa-l comunicati instantei impreuna cu toate datele pe care le cunoasteti despre el in acest moment (nume, prenume, ultima adresa pe care o cunoasteti, inclusiv faptul ca are un cazier). Autoritatilor le va fi mai usor sa-l găsească pentru a-i fi comunicata cererea Dvs. de chemare in judecata. Procesul va fi unul de lunga durata.
Parerea mea este ca daca aveti posibilitatea prin vechi cunoștințe de a afla cate ceva despre el si locul unde domiciliaza acum, sa va deplasati in Italia pentru a purta o discutie si ajunge la o intelegere in vederea unui divorț la notariat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am căsătorit in 2005 in italia cu cum cetățean italian. ... Chloe22 Chloe22 M-am căsătorit in 2005 in Italia cu un cetățean italian și 5 ani după am divorțat. Mi-am păstrat numele de fata. Nu am avut fii. Nu am transcris ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort netrascrise in romania Deliakarim Deliakarim Casatorita in 2006 in italia,divortata in 2015,nu am transcris nici casatoria si nici divortiul in Romania.As dori sa ma recasatoresc tot in italia. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)