avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Casatorie si divort netrascrise in romania
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Casatorie si divort netrascrise in romania

Casatorita in 2006 in italia,divortata in 2015,nu am transcris nici casatoria si nici divortiul in Romania.As dori sa ma recasatoresc tot in italia. Intrebarea mea este pot cere nula osta al matrimonio pt o noua casatorie?
Cel mai recent răspuns: Chloe22 , utilizator 08:42, 22 Noiembrie 2023
Atat casatoria, cat si divortul, trebuie transcrise in ROMANIA.
Si mama are aceeasi problema, numai ca ea a divortat in 2002. Ducandu-se la consulat sa ceara sa-si reinnoiasca pasaportul, a spus ca a mai fost casatorita, ceea ce comunicase si acum 5 ani, cand si-l facuse pe cel care a expirat luna trecuta. Atunci nu au fost pb, acum da. I s-a spus ca a comis o infractiune, neinregistrand divortul si in Romania, ceea ce a speriat-o f tare. De casatorie se stia in tara, pt ca a fost chemat tata la poitie aici, ca sa certifice ca ei sunt divortati in Romania. Ce mai poate face dupa 18 ani? Care e procedura? De sotul italian nu se mai stie nimic, probabil ca a si decedat intre timp...
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
delfinas74, utilizator
Trebuie sa transcrie in Romania atat casatoria cat si divortul.

Îmi poți spune te rog cum ai făcut? Sunt in aceeași situație și nu știu de unde sa încep. Îți mulțumesc.
Deliakarim a scris:

Casatorita in 2006 in italia,divortata in 2015,nu am transcris nici casatoria si nici divortiul in Romania.As dori sa ma recasatoresc tot in italia. Intrebarea mea este pot cere nula osta al matrimonio pt o noua casatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am căsătorit in 2005 in italia cu cum cetățean italian. ... Chloe22 Chloe22 M-am căsătorit in 2005 in Italia cu un cetățean italian și 5 ani după am divorțat. Mi-am păstrat numele de fata. Nu am avut fii. Nu am transcris ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Nulla osta daniela1971 daniela1971 vreau sa stiu daca trebuie pentru nulla osta buletinu original al viitorului sot sau copie ptr a avea nulla osta (vezi toată discuția)