avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere

Bună ziua, am următoarea situație : am obținut permisul de conducere în 12.09.2008. În 26.07.2014 m-am căsătorit, însă nu mi-am schimbat permisul după numele și adresa noua. În data de 12.09.2018 s-au împlinit 10 ani, iar permisul a expirat de tot. Intre timp eu am mai condus (de la căsătorie incoace). Acum sunt nedumerita......practic trebuie sa îmi fac un nou permis de conducere, însă nu știu Cum vor reactiona cei de la politie, data fiind situația de fata. Ar trebui cumva sa dau din nou examen?

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Bianca Vlasin , utilizator 09:55, 28 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul nu putea expira partial!:)
La ce va referiti cand spuneti ca nu stiti cum vor reactiona cei de la politie, la situatia ca in permis sunteti cu numele purtat anterior casatoriei?
Pentru a va crea emotii v-as putea spune ca din cauza faptului ca nu ati reinnoit permisul inainte de expirarea valabilitatii, trebuie sa faceti din nou scoala de soferi si sasutineti din nou examen, dar nu este cazul, va puteti reinnoi permisul fara absolut nicio problema si reactie a celor din politie.

Va prezentati cu cererea de preschimbare a permisului in care solicitati eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa, fisa medicala, actul de identitate (orig+copie), actul de casatorie(orig+copie), taxa pentru permis 68 lei, permsiul expirat
[ link extern ]

Cererea pentru preschimbare o descarcati de aici
[ link extern ]

Trebuie sa platiti taxa pentru eliberarea noului permis
[ link extern ]

Fisa medicala o faceti la o unitate medicala autorizata si costa in jur de 1-150 lei (cam pe acolo).

Trebuie sa va prezentati personal pentru a fi fotografiata iar documentele pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.din tara.

ORDIN nr. 123 din 5 august 2013 (*actualizat*)
privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă
[ link extern ]
Ideea e ca am mai condus în acești ani....Și practic nu aveam voie pt ca datele din permis nu coincideau cu datele din buletin. Mă gândeam ca le va părea bătător la ochi ca nu am schimbat permisul de câțiva ani și mă vor întreba dacă am condus în timpul ăsta :))
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistita, nu va intreaba nimeni nimic, raspundeti doar in fata sotului pentru condus! :))
Practic, aveati voie, nu intereseaza pe nimeni ca v-ati casatorit.
Dar daca doriti sa va faceti singura probleme puteti sa le atrageti atentia celor de la SRPCIV ca ati condus dupa ce v-ati casatorit. Stiti ce vor face cei de la politie? Se vor tavali pe jos de ras ....
Atata timp cat nu ati fost depistata in trafic incognito, cu un nume in permis si altul in buletin, nici macar amenda nu va pot da cand va veti prezenta sa preschimbati permisul.
Eventual puteti sa scrieti in cererea de preschimbare ca ati condus dupa casatorie cu numele neschimbat in permis si solicitati sa se ia masuri impotriva dvs.. ;)
Mulțumesc pentru răspuns, m-am liniștit acum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare permis de conducere dupa casatorie si schimbare de dpmiciliu mernok82 mernok82 Imi puteti spune care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere si a talonului, in urma schimbarii numelui si a domiciliului dupa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere AndreeaT99 AndreeaT99 Buna, am inceput scoala de condus anul acesta si intre timp m-am casatorit si mutat in Austria. In pasaport am domiciliu in Austria. Sotul meu fiind cetatean ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto bubutu2 bubutu2 Buna seara!Ce taxe,va rog, trebuie sa platesc si ce documente trebuie sa depun pentru eliberarea unui permis auto cu noua adresa de locuit?.Posed inca ... (vezi toată discuția)