avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie pentru lucru in acord global
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie pentru lucru in acord global

as vrea sa aflu cum poate sa stie functionarul de la casa de pensii ca eu am lucrat 14 ani in acord global in proiectare pentru a-mi recalcula pensia conform noii legi a pensiilor, acordandu-mi 10 la suta din principiu ? mentionez ca nu pot face dovada prin adeverinte deoarece au fost distruse arhivele.!
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
urbanonly, utilizator
Cel mai recent răspuns: urbanonly , utilizator 14:41, 5 Octombrie 2018
Acel funcționar nu are de unde sa știe așa ceva. Prin urmare, va trebui sa faceți dvs. dovada ca ați lucrat în acord global.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru cazul in care nu se pot prezenta adeverinte pentru lucru in acord global. in prezent se discuta doar, acordarea acelui 10 % in plus la toate pensiile. Dupa aprobarea legii in parlament, promulgarea de catre presedinte si publicarea in MO si mai mult ca sigur emiterea/ aprobarea unor Norme de aplicare a legii vom sti exact cum se va aplica.
am mentionat ca nu pot face dovada pentru ca nu mai exista arhive. De aceea am intrebat,- ce solutie am ? Sa fac cerere pe propria raspundere, sau nu am nicio sansa sa beneficiez de cei 10% promisi de Lia Olguta pe tv ?
Din 1975 pana in 1991, toti cei care lucrau pe santier sau in proiectare erau platiti in acord global ! Si eu am lucrat in proiectare in aceasta perioada 14 ani (1977-1991) ! Probabil ca exista un nomenclator cu unitatile care lucrau in acord global, asa cum a fost si cu grupa I si a II-a de munca ?!?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
urbanonly, utilizator
Nu aveți ce cerere sa faceti atât timp cât nu exista un act normativ aprobat în acest sens .

Trebuie vazut , dupa intrarea in vigoare a legii, în ce condiții se va acorda acel procent.
ok , am inteles !
dar mai este o discriminare si la grupele de munca !!!..........
........de ce se recalculeaza doar celor care au 20, respectiv 25 de ani peste , lucrati in grupe ,,incepand cu 1 oct. 2018., iar mie nu mi se recalculeaza- avand doar 16 ani in grupa a II a ?
........ am iesit la pensie in data de 3 aug. 2015 si am constatat ca nu mi-a calculat cei 25% pentru fiecare an lucrat in grupa a II-a,spunandu-mi-se, la contestare, ca am beneficiat de un indice de corectie de 1,12 ..... pai asta nu inseamna 25% ,...ci mai putin de jumatate......, ce aritmetica simpla ?!?!?!
........am contribuit la grupa incepand cu prima luna de lucru, iar calculul se face abia dupa 6 ani de grupa- pentru +2 ani se scade 1/2 an ??? e ridicol si aberant !!!!!
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
urbanonly, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propuneri modificari concrete legate de pensiile mici raser raser Aveti informatii mai concrete privind pensiile mici? Cum se va face diferentierea celor care au lucrat 20 de ani si au o pensie echivalenta cu \"ajutorul ... (vezi toată discuția)
10 ani vechime, nu mai sunt 15 ani? CYBORG CYBORG Buna ziua! Aseara ministrul muncii spunea, la un post de televiziune:”Scoatem din lege pensiile minim garantate. Cele pe contributivitate, cele cu peste 10 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie (grupa 1 si grupa 2) EugeniaG EugeniaG Buna ziua. Din cei 15 ani lucrati intr-o unitate 85% mi-au fost recunoscuti in grupa 1 iar 15% in grupa , fara a se preciza care anume din ani sunt in grupa ... (vezi toată discuția)