avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz detasare

buna ziua

Se poate va rog o solutie...
O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii convin conditiile, dar nu face nimic in scris in acest sens. Dupa cateva zile firma la care a fost detasata persoana trimite hartie catre firma initiala si o anunta ca persoana detasata nu s-a prezentat la munca in consecinta nu ia intocmit nici un act si nu il va mai primi. Ce trebuie sa faca acum firma care la trimis ca si detasat daca nu mai vrea sa il pastreze? Il poate concedia pt ca nu s-a prezentat la munca la noua firma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 4 Decembrie 2010
Se poate face o cercetare disciplinara a angajatului detasat la celalalt loc de munca, pentru absentele nemotivate.
Poate ca salariatul are motive temeinice pentru neprezentare.
Detaşarea este o măsură obligatorie pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire.
la celalat loc de munca nu a semnat nici un act...pt ca nu s-a prezentat...
In acest caz, pe baza adresei trimisa de firma unde a fost detasat puteti incepe procedura cercetarii disciplinare si aplicarea unei sanctiuni prevazute de Codul Muncii.
Atentie, dvs. ca angajator trebuie sa procedati cu celeritate la cercetarea disciplinara si aplicarea sanctiunii: in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta a savarsirii abaterii - si scrisoarea celeilalte firme este in cazul dvs. actul prin care ati luat la cunostinta - trebuie sa aplicati sanctiunea...

Alte discuții în legătură

Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Am fost mutat la alt loc de muncă la aceași firmă in altă ... ady-70 ady-70 Am fost mutat la alt loc de muncă la aceași firmă in altă localitate,acum s a terminat lucrarea și vor să mă trimită m ai departe, soția este casnică ... (vezi toată discuția)
Munca in delegatie remus39 remus39 Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca. Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)