avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida angajată pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida angajată pe perioada determinata

Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa intru in șomaj? Dacă anunț la firma ca sunt gravida nu îmi vor mai prelungi CIM. Cum mi se va calcula perioada Pre și post-natal și CCC? La aceasta firma lucrez din Martie 2018, înainte am lucrat 6 ani in alta parte. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 1 Octombrie 2018
Cel mai bine ar fi sa intrati in somaj .. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.
Mulțumesc pentru răspuns...dacă puteți sa-mi spune-ți cum se va calcula perioada de indemnizație și CCC, adică se ia in calcul și venitul din șomaj și perioada in care am fost angajata?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

2. Cuantumul minim al indemnizației pentru CCC se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului si nu poate fi mai mic decât suma rezultată prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), denumit în continuare ISR și nici mai mare de 8.500 lei.

3. La stabilirea bazei de calcul al indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptățită, obținute în condițiile art. 3 din OUG 111/2010, precum și veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6) din ordonanța de urgență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)
Indemnizate crestere copil DanaLoredana DanaLoredana Buna ziua am o intebare se mai poate iesi in concediu de maternitate cu 85% din venitul Brut.Multumesc (vezi toată discuția)
Retributie profesor merlusca merlusca suplinitor.in invatamant de trei ani,este gravida si naste aprox. in a doua jumatate a lunii octombrie.Cum este incadrata si cum se plateste pana la ... (vezi toată discuția)