avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 28/2009

Firma la care lucrez o firma de "2 lei" in ceea ce priveste codul munci astazi 10.11.2009 au facut un tabel precum ca: incepand din date de 01.11.2009 tot santierul (punctul de lucru la care lucrez suntem cu contract munca suspendat conf OUG 28/2009 (trebuie semnat un tabel cu numele fiecaruia) mentionez ca lucram 9 ore pe zi inclusiv 2 sambete pe luna , am primit verbal ca vom lucra asa pana la sfarsitul lui decembrie .............ceea ce face firma nu inseala statul ,noi angajatiii ce putem face ? firma cotizeaza acum la campania electorala ca asa iau ei lucrari :stunned:;)
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 11:34, 11 Noiembrie 2009
Suspendarea CIM-urilor se face in baza deciziilor care se inregistreaza la ITM.
Nu este nevoie sa semnati tabele. Pe perioada suspendarii veti fi platiti cu 75% din salariu fara a presta activitate. Decizia nu mai poate fi cu 01. nov.
Sesizati ITM.
Decizia isi produce efecte de la comunicarea ei. Deci, nu puteti fi in somaj tehnic incepand cu 1.11 daca dvs primiti decizia (in scris si vizata de ITM) in data 10.11.
Sesizati ITM ca desi societatea a depus documente care atesta ca sunteti in somaj tehnic si aplica OUG 28/2009, foloseste in continuare salariatii la munca.
Puteti face aceeasi sesizare pentru evaziune fiscala catre Garda Financiara si faceti mentiunea ca ati sesizat si ITM.
Inspectorii de la garda, pot face o vizita in santier (mentionati locatia in sesizare), si pot verifica documentele contabile (vizita in santier si verificarea documentelor la o luna dupa aplicarea OUG).
Este destul de greu de probat acest lucru deoarece nu exista obligativitatea ca la incetarea starii de somaj tehnic si reluarea activitatii sa fie notificat ITM-ul, iar conform codului muncii salariatul ramane la dispozitia angajatorului, ba mai mult, acest lucru se poate face prin solicitarea din partea angajatorului de a sta in locatia reprezentata de locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 28/2009 Doina Elena Doina Elena Mai pot beneficia ca societate de facilitatile aceastei ord in perioada dec 2009 , ian si febr 2010? (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Sesizare la itm Muresan Felicia Muresan Felicia Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale ... (vezi toată discuția)