BUNA ZIUA. Mama mea a pierdut un proces la instanta de fond , la fel si recursul. Urmeaza sa facem apel. Si pentru ca nu mai avem bani am dori sa ne reprezentamn singure. Acum 14 ani , mama mea a cumparat 300 mp de la cineva si a inceput sa ridice casa cu banii rezultati din vanzarea apartamentului. Intre timp a aparut unul din cei doi proprietari reali ai terenului. Casa era deja ridicata. Acest proprietar a fost de acord sa primeasca de la mama mea banii pe cei 150 mp. in fata judecatorului , insa la ultimul termen a aparut si cel de-al doilea proprietar real care nu a dorit nici un bani si doar sa demolam casa. 14 ani ne am judecat si am pierdut procesul, atat la Judecatorie cat si ala Tribunal. Acum dorim sa facem apel dupa ce primit sentinta, la Curtea de apel. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Exista o taxa de timbru judiciar? In acest apel as putea aduce la cunostinta judecatorului ca eu, fiica am facut imprumut (acte doveditoare,) si am investit acesti bani in casa mamei mele? deci as fi o terta persoana... as vrea cumva sa opresc demolarea casei. Mama mea are 70 ani, este foarte bolnava. va rog din tot sufletul ajutati ma cu informatii, sfaturi , sa pot face cererea de apel. Multumesc frumos. si inca ceva . La instanta de fond judecatorul a considerat ca mama mea este de rea cumparator de rea credinta chiar daca s a dovedit cu acte ca a fost de buna credinta, ea nestiind despre adevaratii proprietari decat dupa ridicarea casei.
Este altceva...
Probabil s-a judecat cauza pe prevederile vechiului Cod de Procedura Civila...
Trebuie sa faceti recurs in termenul stabilit si sa-l depuneti la Judecatoria care v-a judecat cauza.
Nu va poate da nimeni sfaturi pana nu consulta dosarul cauzei si vede ce s-a cerut ,ce probe sunt , ce motive de recurs se port gasii...etc
Va dati seama ca pentru a intoarce o solutie data pe fondul cauzei va trebuie argumente puternice si nimeni nu va poate da o solutie asa pe net dintr-o simpla prezentare sumara
Trebuie platita taxa judiciara de timbru in cuantum de jumatate din valoarea taxei pe care s-a platit in prima faza de judecare.
Daca nu aveti venituri puteti face o cerere si vi se acorda scutire de taxa si avocat din oficiu platit de stat.
Mama dumneavoastra se poate apara si singura ,binenteles ,dar va dati seama ce sanse ar avea de castig
Ce inseamna ?
AlexGM
E un proces civil, la care cred ca s-a terminat. Contestasem un proces verbal al Politiei Rutiere. Asteptam ca pronuntarea sa vina prin posta, numai ca vad ca ... (vezi toată discuția)