buna ziua,
am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv si care sunt pasii pt rezolvarea acesteia:
Bunicul meu a decedat in 2017, a fost recasatorit dupa bunica mea (cu care a avut un fiu - tatal meu - care a decedat si el in 2001), din aceasta umtima casatorie nu au avut copii.
sotia lui a decedat inaintea lui, in 2014.
as dori sa stiu acum care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a mi se recunoaste calitatea de mostenitor si a intra in posesia actelor.
as dori sa aflu un istoric de rol insa am fost la directia taxe si impozite si m au refuzat...
la fel, as dori un istoric al imobilului sa vad ce s-a intamplat cu el de la decesul bunicului ...a fost vandut, donat, contract de ingrijire etc...
Este un formular tip (sesizare pentru dechiderea procedurii succesorale), pe care il obtineti de la Primarie.
Pe prima pagina sunt datele defunctului si mostenitorii, iar pe verso bunurile cu care defunctul figureaza in evidentele fiscale si agricole.
Cea de-a doua sotie are copii sau alte rude in viata?
Ideea e ca fiind bunuri comune dobandite in timpul casatoriei cu a doua sotie, jumatatea acesteia se va imparti intre sotul suprevietuitor (bunicul) si celelalte rude (frati, surori, nepoti de la frati/surori, unchi, matusi, veri primari).
Partea bunicului va fi mostenita integral de dvs, ca nepot de fiu predecedat.