avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere publica a proiectului continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu.

In data de 03.10.218 s-a publicat pe site-ul MDRAP la rubrica transparenta decizionala, proiectul de act normativ privind aprobarea continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu pentru asociatiile de proprietari in conformitate cu Legea 196/2018

[ link extern ]

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, la adresa de e-mail: transparenta@mdrap.ro sau la numarul de fax 0372.114.569 in termen de 30 zile calendaristice de la publicarea anuntului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
cyan, moderator
Noua Lege 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost in dezbatere publica daca nu ma insel asta vara .

O lege pana sa fie adoptata este supusa in dezbatere publica daca nu ma insel 30 zile dupa are Parlamentul adopta forma finala a legii tinand cont probabil si de dezbaterea publica . Linkul extern pe care la-ați ne duce la Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata 2013 .Dupa cum stiti si Administratia Publica are in administrare codomenii si este cu totul alteva fata de Legea 196 /2018 .






Daca ati fi citit cu atentie ati fi observat ca Legea nr. 52/2003 a fost indicata drept temei legal pentru publicarea proiectului de act normativ.

"In temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice aduce la cunostinta publicului textul urmatorului proiect de act normativ: Ordin al viceprim-ministrului,ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice privind aprobarea continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu."

Trebuie sa accesati link-ul din continutul textului pentru a ajunge la proiectul publicat, este cel marcat cu litere albastre (vezi textul boldat mai sus), proiectul se va descarca in format .doc.

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
cyan, moderator
Art. 22 al regulamentului . Nu pot exista sanctiuni pe baza regulamentului . Suntem ca la scoala, daca nu respecti regulamentul te parasc la nenea presedinte, care nu poate face nimic .... Te oblig sa respecti un regulament, dar daca nu il respecti nu patesti nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce am analizat regulamentul, in conditiile in care trebuie afisat sau pus la dispozitia proprietarilor prin copie conforma, am constatat ca lipsesc tocmai prevederile cele mai importante, drepturile si obligatiile proprietarilor, atributiile presedintelui, comitetului executiv, administratorului si cenzorului.
Orice regulament intern contine drepturile si obligatiile partilor.
Slab de tot, generalist, nimic concret, se observa ca este facut de cineva care nu a intocmit in viata lui un regulament.
O sa trimit niste propuneri pentru imbunatatire!
cyan
Ce parere aveti daca acest regulament sa cuprinda eventual si unele sanctiuni ? aveti dreptate , este cam generalist avand in vedere cum este viata la bloc , parerea mea ar fi ca acesta sa fie " mai dur " pentru toti .
Pentru acest demers , va sustin .
Succes .

Alte discuții în legătură

Norme metodologice legea 196/2018 aristica1957 aristica1957 Pentru aplicarea legii 196/2018 trebuie norme metodologice (vezi toată discuția)
Normele de aplicare ale legii 196/2018 ! vasile14belciug vasile14belciug Vă rog să mă ajutați să intru în posesia NORMELOR DE APLICARE ALE LEGII 196/2018 ! Vă mulțumesc frumos ! (vezi toată discuția)
A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)