avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creante..
Discuție deschisă în Executare silită

Creante..

Buna seara,o firma isi poate ceda sau vinde creantele unei alte firme?Dar o persoana fizica poate sa-si cedeze sau vinda creantele pe care le are la MF dupa ce a fost administrator la o SC care a fost desfintata iar datoriile au ramas fostului administrator?? Si cam care ar fi procedura sa scape de ele?Multumesc,si o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:01, 11 Noiembrie 2009
Referitor la prima intrebare raspunsul este da
Referitor la a doua intrebare : este evident ca respectiva persoana nu are creante fata de MF ci inregistreaza debite ceea ce inseamna ca trebuie sa plateasca.
Ca sa scape de datoriile de la MF trebuie sa le achite
Cesiunea de creanţă este o modalitate de transmitere a obligaţiilor în formă convenţională, prin care un creditor (cedent) transmite o creanţă a sa unei alte persoane (cesionar), debitorul creanţei fiind obligat faţă de cesionar, odată cu îndeplinirea formalităţilor de opozabilitate a acestei operaţiuni, fără a i se cere consimţământul.

Cesiunea de creanţă odată investită cu formulă executorie reprezintă un titlu executoriu supus executării silite. Debitorul cedat are la îndemână împotriva cesionarului, toate mijloacele de apărare pe care le putea opune cedentului, pe altă cale procesuală specifică contestării executării, a cărei nulitate se poate constata pe alte căi.

Notificând cesiunea de creanţă debitorului cedat, înainte de plata datoriei, acesta devine obligat faţă de cesionar, pentru valoarea nominală a creanţei, păstrând natura şi garanţiile acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)