avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de cesiune creanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de cesiune creanta

Buna ziua!

Avem urmatoarea situatie:

" A " are datorie la " B " si " B " are datorie la " C".
1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor cedat?
2. creditorul cedat apare in acelasi contract de cesiune creanta sau se face un alt contract intre cesionar si creditor cedat?

Multumesc si un wechend placut!
Cesiunea de creanţă este o modalitate de transmitere a obligaţiilor în formă convenţională, prin care un creditor (cedent) transmite o creanţă a sa unei alte persoane (cesionar), debitorul creanţei fiind obligat faţă de cesionar, odată cu îndeplinirea formalităţilor de opozabilitate a acestei operaţiuni, fără a i se cere consimţământul.
Cesiunea de creanţă odată investită cu formulă executorie reprezintă un titlu executoriu supus executării silite. Debitorul cedat are la îndemână împotriva cesionarului, toate mijloacele de apărare pe care le putea opune cedentului, pe altă cale procesuală specifică contestării executării, a cărei nulitate se poate constata pe alte căi.
Notificând cesiunea de creanţă debitorului cedat, înainte de plata datoriei, acesta devine obligat faţă de cesionar, pentru valoarea nominală a creanţei, păstrând natura şi garanţiile acesteia.

" A " are datorie la " B " si " B " are datorie la " C".


B devine creditor cedent , C devine creditor cesionar, iar A devine debitorul cedat.
Fiindcă B,care are de încasat de la A o creanţă, îi cedează acestă creanţă lui C, faţă de care este obligat la rândul lui , pentru ca acesta, C, să o încaseze în locul lui, urmărind ca în acest fel să se stingă datoria lui faţă de C.
Toate părţile contractului de cesiune apar în acelaşi contract, dacă nu mă înşel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante.. albulescu albulescu Buna seara,o firma isi poate ceda sau vinde creantele unei alte firme?Dar o persoana fizica poate sa-si cedeze sau vinda creantele pe care le are la MF dupa ce ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)