Cum procedăm în cazul în care Adunarea Generală a fost convocată și organizată prin decizia a doar două membre ale Comitetului Executiv, din care una, președinta Asociației, nu era proprietară în cadrul condominiului nostru la momentul acelei Adunări Generale din 2017 ?
Știți că legile din domeniu spun că membrii Comitetului Executiv nu pot fi în număr par și nici mai puțin de 3, ca în situația noastră.
N-ar trebui ca hotărârile acelei Adunări Generale să fie anulate definitiv, în urma procesului deja intentat acestor așa-ziși șefi de Asociație ?
La fel, n-ar trebui să fie anulate toate procesele verbale cu decizii ale Comitetului Executiv, semnate de doar doi membri ai acestui Comitet Executiv, încălcându-se și H.G. nr. 1588/2007:
<<< Art 17. (2) Ședințele Comitetului Executiv sunt legal întrunite dacă jumătate plus unu din numărul membrilor săi sunt prezenți. Ședințele Comitetului Executiv pot fi convocate de președintele Asociației de Proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi.
(3) Deciziile Comitetului Executiv se consemnează în registrul de decizii al Comitetului Executiv și se afișează la Avizier. >>> ?
elga50 a scris:
Am sa completez raspunsul lui @adriantot cu o procedura (am inceput sa am o obsestie pentru termenul asta, dar asta-i situatia!!!) menita sa inlature orice suspiciune asupra legalitatii desfasurarii unei AG si a hotararilor care s-au luat in ea.
Ma refer la AG obisnuite, nu la cele de infiintare AP si anume:
- se pregateste si un tabel pentru semnaturi in capul caruia se specifica ca "urmatorii au participat la AG in data de........, privind ordinea de zi prevazuta in PV al AG", se semneaza de catre participantii la AG pe masura ce se aduna, deci la inceputul desfasurarii AG si acest tabel se anexeaza la PV intocmit si semnat de membrii CE si presedinte.