avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După ce ordin calculau notarii succesiunile în anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După ce ordin calculau notarii succesiunile în anul 2010?

Buna ziua . Dupa ce ordin au calculat notarii succesiunile in anul 2010? Stiu ca din anul 2011 se calculeza dupa ordinul 46/C din 2011. Dar in 2010 dupa ce ordin s-a calculat ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lisonelta400 , utilizator 17:47, 7 Octombrie 2018

Pai pe timpuri actele se faceau de judecatori , si erau facute la Tribunal dar erau scrise de mana de catre judecatori ca nu erau masini de scris si computere ca acum. Daca notarii din cauza unei legi aberante ( ca sa nu folosesc un termen mai dur ) nu mai pot legaliza asemenea acte, atunci oamenii cum pot sa dovedeasca la ANRP sau instantelor de judecata ca bunicii lor nationalizati au fost proprietarii acelor case? Daca notarii nu vor sa legalizeze acele acte, din cauza ca legea nu le mai permite oamenii nu mai pot face dovada ca acele case au fost ale bunicilor lor?

Mergeți la acelasi notar să vă legalizeze.
Actele de mână, semnate de Primar, nu sunt acte oficiale.
Daca primarul in 1944 a scris in actul facut de el ca bunicii mei au detinut acele bunuri, pentru care bunicii mei plateau impozit, ar trebui sa se tina cont de aceste acte. ( chiar daca nu sunt acte oficiale cum scrieti dumneavoastra, dar cu toate astea atesta faptul ca bunicii mei au detinut acele bunuri mobile si imobile ) . Deci primarul in 1944 a consemnat un lucru real. Ca doar bunicii mei si stramosii lor au platit sute de ani impozit pe acele imobile . Bunicii mei nu au gasit actele din 1766 ale casei lor care se piedusera , ( din 1766 si pana in 1944 , trecusera 178 de ani) si atunci au cerut primarului in 1944 sa le faca un certificat semnat de el si de notarul comunal in care sa se faca inventarul acelor case , magazii si patule detinute de bunicii mei. ( plus cele 2 mori, staule de vite, cocini de porci, cotete de gaini, grajduri pentru cai, tractoare, camioane, locomobile, vapoare, traieratoare etc . ) Problema mea este alta. In certificatul facut de primar in 1944 este scrisa suprafata reala a conacului care a avut 540 mp suprafata desfasurata, iar magaziile au avut 200 de mp suprafata desfasurata ( fiecare magazie), Caci bunicul meu era foarte bogat avea cam 400 de hectare, inainte de exproprierea facuta in timpul mosierilor pe la 1913 , asa ceva , avusese 1800 de hectare.( dupa cum apare intr-o catagrafie pe care am gasit-o la arhive) ( fiind ruda cu unii membrii ai familiei Racovita si ai familiei Brailoiu. ) Partea proasta este ca, comunistii in procesul verbal de nationalizare ( Decretul 83/1949, i-au zis gresit decret de expropriere dar de fapt a fost de nationalizare, , caci nu s-a dat niciun ban pe imobilele nationalizate de comunisti ) au trecut niste suprafete ireale la imobile. Au scris ca , conacul avea suprafata desfasurata de 6 mp ( ceea ce este o mare aberatie), când de fapt conacul avea suprafata desfasurata de 540 mp, iar la magazii au scris ca aveau suprafata desfasurarata de 8mp sau 12 mp, când ele de fapt aveau suprafata de 203 mp. Eu am vandut acum cativa ani una din magaziile care au mai ramas, si are suprafata de 203 mp, si inaltimea de 4 mp, fiind facuta din scanduri de lemn de stejat groase de 8 cm si acoperis de tabla, si sunt puse pe picioare de beton. ( niste magazii foarte frumoase, nu cred ca se mai gasesc magazii asa de frumoase in toata Romania, ). Cu acest certifixcat facut de primar in 1944 puteam sa dovedesc ca imobilele au avut o suprafata cu mult mai mare, decat suprafata ireala trecuta de comunisti in procesul verbal de nationalizare din 1949. Actul din 1766 de când s-a facut conacul nu se mai gaseste, si e greu de gasit deoarece in 1766 se scria cu alfabet chirilic. ( Daca nu l-au gasit bunicii mei in 1944, eu in 2018 nu am nicio sansa sa-l gasesc ) . In aceasta situatie disperata ce sa mai fac? Deoarece eu stiu ca ceea ce a scris primarul in 1944 in legatura cu suprafata conacului de 540 mp, si a magaziilor de 200 mp este real, iar ceea ce scriu comunistii in procesul verbal din 1949 este ireal. In procesul verbal apare faptul ca bunicul meu a avut o moara pe apa si o moara primitiva, care in inventarul comunist din 1949 nici nu mai apar ( morile nu mai apar mentionate in inventarul anexa la procesul verbal, chiar daca in procesul verbal sunt mentionate ) , iar in certificatul din 1944 scrie ca bunicul meu a avut o moara pe apa de vreo 50 mp ( desi eu cred ca a fost mult mai mare de 50 mp) si o moara sistematica cu parter si 2 etaje de 635 mp. ( In procesul verbal scrie o mare minciuna ca a avut o moara primitiva actionata de locomobila, când de fapt el a avut o moara sistematica cu motor de 45 HP, valt dublu de 1600 mm. ) ( Eu ce sa fac in acest caz? ) Ce pot face in acest caz? Peste 200 de ani poate , nici urmasii mei nu o sa mai aiba actele de vanzare -cumparare ale casei mele din 1929, si ce o sa faca atunci, o sa ramana fara casa ? Primarul tocmai de aceea le-a facut in 1944 un certificat bunicilor mei, deoarce ei plateau din mosi stramosi impozit pe acele bunuri, daca actul din 1766 de constructie al acelui imobil nu se mai gasea, ce sa faca? Sa ajunga conacul la stat ? Ca de fapt asa si s-a intamplat, conacul a ajuns la stat in 1949 si a fost demolat. Dar din 1766 pana in 1949 a fost al familiei mele. Partea proasta este ca zeci de mii de oameni se confrunta cu aceeasi situatie la ANRP, au certificate vechi din 1944-1949 cu bunurile pe care le-au avut bunicii lor ( certificate facute de primari), pentru ca aceste case nationalizate sunt vechi de zeci de ani ( unele au fost facute in 1844). Cum sa se mai gaseasca la Arhivele Nationale acte din 1844? Cu aceste certificate facute de primarii in 1944-1949 era singura solutie ca oamenii sa poata dovedi ca bunicii lor au avut aceste bunuri, deorece in actele facute de comunisti in 1949, scrise de mana cu creionul sunt scrise niste suprafete ireale? Ce e de facut in aceasta disperata cu care se confrunta mii de oameni , nu doar eu ? Daca maine doamne fereste, se intampla sa fie un incendiu la Arhive si se distrug actele ( ca a mai fost parca o data un incendiu la Arhive), oamenii cum mai pot face dovada ca stramosii lor au fost proprietari pe niste case . Nu trebuie sa foloseasca alte acte, fiele ele neoficiale. Am vazut ca acum ca sa faci succesiunea, notarul cere certificatul de atestare fiscala de la primarie, ori nici acel atestat nu este act oficial, caci multe certificate de atestare fiscala sunt facute de fapt in baza declaratiilor facute de oameni la Taxe si Impozite, iar in lipsa cadastrelor, oamenii declara ce suprafete doresc ca sa plateasca mai putin. Deci pana la urma si certificatul de atestare fiscala, care nu este un act oficial, are forta probanta pentru notar. ( chiar daca nu este act oficial) .
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Lisonelta400, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In certificatul emis de primarie in 1944 suprafete casei si a magaziilor si patulelor este corecta, dar in inventarul anexa la procesul de nationalizare ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu notarii Lisonelta400 Lisonelta400 In Ordinul 46/C din 26 ianuarie 2011 scrie ca legalizarea de copii de pe înscrisurile prezentate de parti pentru fiecare pagina costa 3 lei, daca aplicam TVA ... (vezi toată discuția)