avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Întrebarea referendumului
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Întrebarea referendumului

Constituția se modifică strict doar ptr completarea în lege a cuv.bărbat si femeie, sau mai sunt si alte legi introduse în noua constituție de care nu stim.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 6 Octombrie 2018
Constituția se modifică strict doar pentru modificarea art.48.
Da, referendumul se refera strict la casatoria dintre un barbat si o femeie si nu si la alte modificari alte unor texte constitutionale.
S-a indus ideea ca se va vota ceva si apoi parlamentul poate modifica si alte dispozitii constitutionale. Aceasta idee indusa este falsa.
Nu se poate face o asemenea inselaciune...
Aveti aici un link care va poate ajuta sa va lamuriti.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Poate fi referendumul validat in baza art. 15 din constitutie? dannyel_dobre2 dannyel_dobre2 Cei din USL spun ca ar trebui sa se aplice art 15 din Constitutie si referendumul sa fie validat pentru ca \"procedura suspendării preşedintelui a fost ... (vezi toată discuția)
Vot referendum Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ... (vezi toată discuția)