avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reținere permis radar neinscriptionat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reținere permis radar neinscriptionat

Azi dimineață in raza unei comune conduceam auto categ b, aflându-ma in spatele unui logan care circula cu o viteză regulamentara m-am înscris în depășirea acestuia la care din sens opus a unei curbe apare poliția cu logan-ul neinscriptionat oprindu-ma pe partea dreaptă motiv că aș fi avut 107 km/h prin reținerea permisului de conducere eu neavând actele la mine si eu stiind ca nu am depășit 80km/h. Nevrând să îmi arate dovada video. Poliția mi-a dat 2 alegeri ori aduc actele de acasa pentru ca eram aproape ori imi da 2 amenzi una de 870lei pentru acte si una pentru viteza 1305lei am ales sa aduc actele si cu ceva bani sa le sau dar nu au vrut. După completarea procesului verbal si reținerea permisului agentul vine sa semnez procesul si sa imi dea dovadă de circulație la care vad ca in proces era trecut 109km/h si l-am intrebat luandu-ma la mișto ca mi.a mai dat 2 km el. Nici la mențiuni nu m.a lăsat să scriu eu. Intrebarea mea este pot face contestație si care sunt sansele mele in judecata? Eu stiind ca nu am avut acea viteza!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:06, 7 Octombrie 2018
Sansele in judecata sunt mari daca depuneti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Nu exista nicio obligatie ca politia sa prezinte proba video.
Cam cat vroiati sa le dati avand in vedere ca amenda era 870+1305 + suspendarea permisului pentru 90 zile?
Daca in pv au inscris 109 km/h inseamna ca atat a inregistrat radarul.
Tineti cont ca ati beneficiat totusi de clementa din moment ce v-au lasat sa aduceti actele pentru a nu sanctionat si pentru lipsa actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere permis radar neinscriptionat Bebe199 Bebe199 Azi dimineață in raza unei comune conduceam auto categ b, aflându-ma in spatele unui logan care circula cu o viteză regulamentara m-am înscris în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 ... AdrianMarcu AdrianMarcu Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 km/h în limita vitezei de 50 km/h asa a scris agentul constatator, în realitate nu exista ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)