avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS 2016

Buna ziua, daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema legata de contributia CAS pentru 2016:
1-am depus declaratia 600 la inceputul anului cu optiunea de plata CAS 26.30%(era posibil sa raman fara job si doream sa fiu asigurata in sistem). Am achitat si suma aferenta a 5 salarii medii *35% nete in val de 2964 pentru anul 2016 .
2- nu am ramas fara job si s-a achitat de angajatori contributiile aferente inclusiv CAS.
3- Ca PFA am depasit valoarea cel 5 salarii medii pe economie.
4- Am primid decizia de impunere ptr 2016 si CAS-ul este calculat la intreaga suma realizata.

Intrebare: daca am fost salariata cu contract de munca de 8 ore, pentru care s-a achitat contributia CAS este legal ca sa achit aceasta contributie la total venituri, chiar daca eu am optat prin D600 pentru cota intreaga? Nu ar fi trebuit sa se retina doar pentru 5 salarii medii?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contributii cas pfa Ileana2013 Ileana2013 Am PFA cu venit sub 35% din sal.mediu brut pe ec. Nu sunt salariat. Am contract cu casa de pensii ( nu aveam obligatia de a plati CAS ca PFA, dar doream stagiu ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii la sistemul public de pensii Irimia_Vali Irimia_Vali Buna seara, Am urmatoarea dilema...ca PFA trebuie sa platesc contributii la sistemul public de pensii, daca ma aflu sub baremul impus in codul ... (vezi toată discuția)