avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica verbala, psihologica si emotionala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica verbala, psihologica si emotionala in timpul divortului cu minori - ce e de facut?

Acum cateva saptamani am introdus divortul fara acordul sotului din culpa comuna (probleme grave in casatorie exista de cativa ani, fara nicio rezolvare). De cand sotul a aflat (desi ii spusesem ca vreau divort nu m-a luat niciodata in serios), si mai ales de cand a primit instiintarea (citatia?) de la tribunal, atmosfera din casa a devenit insuportabila.

Zilnic cand ajung acasa incepe scandalul, in fata celor 2 copii minori (sub 6 ani), pe care incerc sa ii protejez cat pot. Tipete, amenintari, jigniri si tot tacamul - toate pentru a ma convinge sa renunt la divort. Mi-a luat cheile de la masina comuna, a luat/ascuns actele copiilor, inclusiv pasapoartele (el si copiii au dubla cetatenie), si incearca sa imi taie orice legatura cu familia mea (dat parintii aflati in vizita afara din casa, interzis comunicarea lor cu copiii)
Totul a culminat weekendul asta cand ( inca) sotul a vrut sa plece de acasa cu copiii in orasul lui natal, la 400 km (unde are apartamentul parintilor). Doar promisiunea mea ca voi renunta la divort l-a facut sa renunte,..

Nu stiu ce sa fac. La divort nu pot renunta, mai ales acum, cand situatia a devenit atat de toxica. Cum am spus, seara de seara avem program de jigniri, tipete si amenintari.
As vrea sa plec de acasa cu copiii, dar avocata m-a avertizat ca nimic nu l-ar putea impiedica sa ia el apoi copiii (de la gradinita de ex, cand eu lucrez) si sa plece cu ei. Si il cred in stare, ar face orice sa ma raneasca.

Chiar nu e nicio solutie sa pot pleca cu copiii? ISau sa avem macar liniste? nteleg ca dreptul copiilor primeaza si ca poate fi un tata bun desi ca sot pt mine nu e bun, dar acum traiesc zilnic cu frica ca ma voi intoarce acasa si el si copiii vor fi plecati. Oricum actele copiilor sunt la el...
Doamna, se iau foarte in serios aceste abuzuri in familie in legislatia romana. Va sunt necesari unul sau doi martori care sa il auda prin telefon urland, poate o inregistrare. Va e necesar si un avocat care macar sa va dea cateva sfaturi, unul care sa fi facut astfel de actiuni. In rest, in instanta va trebuie sustinere, mai putin ajutor juridic. E bun, dar nu obligatoriu daca inainte va informati la un avocat care stie cat de serios se iau aceste ordine de catre instante si politie.

In actiune trebuie sa descrieti cat mai amanuntit ce anume se intampla in casa, cine asista, cine stie. Puteti merge cu copiii la asistenta, dar luati in calcul sa nu ii stresati si mai mult.
ordinul se da urgent, cateva zile. In maxim o zi de la acest lucru, un politist merge si-l cauta pe domnul si-i citeste ordinul, ii spune ce sa faca si ce nu, ce urmari penale ar avea incalcarea ordinului.
Sunt instante care, desi supraaglomerate, au dat ordin de protectie in 24 de ore cu motivare si politist ajuns la usa. Inclusiv la dv. acasa ar trebui sa vina un echipaj sa va informeze de ordinul emis.
Pe situatia de fapt: nu inventati probe, instantele au experienta in administrarea lor, stiu sa le coroboreze ca sa vada adevarul, asa incat e necesar doar sa aratati situatia reala cat mai corect. In ordin puteti cere protejarea copiilor, de asemenea, ca si evacuarea sotului agresiv.
Nu stiu daca situatia dv. e atat de grava sa necesite o astfel de protectie serioasa a legii, dar verificati.
Apoi, in caz ca un sot vrea divort si altul nu cred ca alegerea introducerii actiunii fara o minima mediere sau negociere duce, adesea, la acest tip de situatii. Vorbim despre dreptul familiei, cel mai emotional drept. de aceea, luati in calcul sa negociati cu el fara sa ajungeti in instanta si poate ajungeti la notar sau in instanta cu un acord.
Nu va judec, dar gestul de a ajunge direct in instanta este interpretat ca agresiv, ca a fi impotriva celeilalte parti si de aceea si acest raspuns. faceti ordinul, dati un pas inapoi, incercand o negociere. Nu are ce sa iasa rau. Altfel, ordinul poate inrautati agresiunea pe care o simte sotul dv. si aveti copii cu el, trebuie sa colaborati ani buni de-aici incolo. Faceti pace sau macar incercati.
Cereti actele copiilor in instanta. Problema nu e ca poate lua copiii sa-i duca la 10 km, problema e ca avem o dubla cetatenie aici... Mare risc. mai cereti o opinie si pentru asta. daca ati inceput divortul de cateva saptamani, ganditi-va ca pana la prim termen mai sunt vreo doua luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in familie=va rog o solutie salvatoare daca aveti? cristinbc cristinbc Buna ziua, am o verisoara (locuieste intr-un sat de pe langa Campulung-Muscel) care s-a casatorit din dragoste cu un tanar pe care familia l-a acceptat greu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste sfaturi! ... Lucia.. Lucia.. Bună ziua, mă poate ajuta cineva vă rog cu niste sfaturi! Sunt căsătorită de 6 ani și încerc să îmi salvez familia dar nu mai am nici-o opțiune! ... (vezi toată discuția)
Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)