avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare autoturism ca mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare autoturism ca mostenitor

Buna seara.

As dori sa vand un autoturism dobandit prin mostenire - deces tata - mostenitori eu si fratele. Cumparatorul nu a mai dorit sa astepte sa termin succesiunea si ne-am inteles sa facem un act de mana de vanzare-cumparare pana cand termin succesiunea, lucru pe care l-am si facut.
Zilele urmatoare urmeaza sa termin succesiunea si as dori sa stiu pasii de urmat pentru efectuarea contractului de vanzare-cumparare propiu-zis.
De asemenea:
1.Este mai usor dpdv al actelor ca dupa succesiune, sa inchei cu fratele un act prin care sa imi doneze partea lui din masina?
2.Daca da, va trebui sa schimb certificatul de inmatriculare cu numele meu pt a o putea vinde sau este suficient actul de succesiune si de donatie ?
3.Mentionez ca actele masinii sunt la cumparator. Voi avea nevoie de originale la primarie/politie?
4.Actul standard de vanzare-cumparare il pot achizitiona si completa eu si cumparatorul sau se tipizeaza in anumite locatii doar?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
silcat, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:24, 10 Octombrie 2018
La momentul incheierii documentelor notariale este de preferat sa comunicati interesul dv asupra vehiculului,sa se intocmeasca document de renuntare din partea celuilalt mostenitor in favoarea dv
Pentru tranzactionare bun mobil este necesar sa figurati drept proprietar al acestuia respectiv este necesar sa notati auto pe rolul dv fiscal
Documentul de instrainare vehicul este de preferat sa il incheiati la notar unde veti prezenta si certificatul fiscal si fisa de radiere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare automobil blajaura blajaura In luna august 1916, soacra mea a vandut un autoturism ( folosit ), facand un contract de vanzare cumparare nefiind inregistrat la notar si nefiind finalizat ( ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Am mostenit un autovehicul de la tatal ... Alexandru Ivan Alexandru Ivan Buna ziua! Am o intrebare. Am mostenit un autovehicul de la tatal meu (decedat) si masina este inmatriculata pe numele lui. Eu detin certificat de ... (vezi toată discuția)