avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare automobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare automobil

In luna august 1916, soacra mea a vandut un autoturism ( folosit ), facand un contract de vanzare cumparare nefiind inregistrat la notar si nefiind finalizat ( fara actul de la impozit, cum ca nu are datorii ). In data de 30 septembrie soacra mea a decedat, sotul meu fiind unic mostenitor. In acest moment succesiunea nu este terminata. Cumparatorul autoturismului are CIV-ul, talonul fiind la un serice autorizat de reprezentanta Opel, deoareca autoturismul a fost avariat! Din surse sigure stim ca masina nu a fost achitata! Cine este proprietarul legal al autoturismului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: blajaura , utilizator 20:47, 21 Octombrie 2016
Va confruntati cu situatie delicata,in conditiile in care soacra dv nu a solicitat la autoritatea fiscala teritoriala eliberare certificat fiscal,fisa radiere auto
Daca vanzatorul nu a depus la incheierea contractului de vanzare cumparare nici certificatul fiscal,nici fisa de radiere,cum a putut fi intocmit documentul ?
Daca soacra dv a decedat inainte sa solicite documentele de la autoritatea fiscala,inseamna ca in fisa de rol fiscal a acesteia exista bunul mobil-in realitate tranzactionat
Ramane sa dezbateti succesiunea,iar in baza certificatului de mostenitor,sa se intocmeasca document de instrainare bun mobil cu solicitarea certificatului fiscal ,a fisei de radiere si ulterior radierea din evidenta fiscala a vehiculului
Proprietarul de drept este soacra dv care are in evidenta bunul mobil
Cumparatorul neavand certificat fiscal si fisa de radiere nu poate finaliza procedura de inmatriculare auto
Multumesc frumos!
Acesta este asa zisul contract de vanzare-cumparare pe care mi l-a prezentat cumparatorul.
[ link extern ]
Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri inmatriculare ContSters445947 ContSters445947 In urma cu doi ani am cumparat masina de la socrul meu, am facut contract de vanzare-cumparare, dar nu am transcris masina. Ulterior socrul a decedat, iar acum ... (vezi toată discuția)
Radiere auto rogilg_c4 rogilg_c4 Buna, Pot radia de la serviciul de inmatriculari auto si de la taxa si impozite, un autoturism vandut si neinmatriculat de cumparator, daca detin cartea ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat fiscal înmatriculare mașină CGeorgi CGeorgi Am o mică problema . Am achizițonat un Opel Corsa și a rămas sa îmi trimită proprietarul fiscalul ,lucru care bineînțeles nu s-a mai întâmplat . ... (vezi toată discuția)