avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Soția maii are dreptul la concediul de odihna neefectuat în anul 2017 și integral anul 2018,având în vedere că din luna mai 2017 și pana în prezent a fost în concediu medical?A întrebat la societatea unde este încadrată și i s-a comunicat ca nu mai are dreptul la concediul de pe anul 2017...Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: SelaruMarian , utilizator 15:02, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru CO neefectuat in anul 2017, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
In speta, pana la 01.07.2019.

2. Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liz.R Liz.R Se da urmatoarea situatie: O cunostinta de-a mea si-a luat anul trecut (2017) sub 7 zile de concediu de odihna, iar de la firma i s-a spus la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ruksandra ruksandra Am lucrat ca și lucrător comercial din august 2017 pana în octombrie 2018. Eu pe anul 2017 nu am avut nici o zi de concediu, iar pe anul 2018 am avut 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu restant Vulturudac Vulturudac buna ziua, 1-cine aproba concediul de odihna,resursele umane sau seful de departament?stiu ca e colaborare intre ei in acest sens dar daca seful direct nu ... (vezi toată discuția)