avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu - Delapidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu - Delapidare

Buna ziua,in urma cu cateva zile la firma unde lucram am facut greseala sa dau unui client o anumita suma de bani sub forma de imprumut .Am anuntat firma de fapta facuta,a fost chemata politia,s au luat declaratii etc
Am fost dat afara si am semnat un angajament de plata cu managerul. Intrebarea mea este,ei au dreptul sa imi opreasca salariul aferent lunii trecute? Tinand cont ca nu am semnat nimic in legatura cu asta,doar un angajament de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:24, 11 Octombrie 2018
Ideea este ca eu lucram la o casa de pariuri iar cel caruia i am dat banii face parte din gasca de baieti din acea zona si m-a rugat sa ii dau o anumita suma de bani sa se joace si mi o aduce mai tarziu. Si din acea suma s a ajuns la 14.500 de lei.Eu am incercat sa fac rost de banii astia dar nu am gasit sa ma imprumut asa ca am anuntat managerul,am recunoscut toata fapta si in fata organelor de cercetare .Si pe camere se vede ca i am dat cuiva si nu i am luat eu.Ideea e ca astazi colegilor mei li s a bagat salariu iar mie nu .Si nu am primit nici macar un exemplar din acel angajament de plata.Dansii s au constituit parte civila in declaratia data politistilor de la fata locului.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

.....

Chestia cu imprumutul va necesita si avocat foarte bun ca sa iesiti bine la instanta penala.

Si daca este unul mai putin bun, ce are ??????
Povestea este cam mereu la fel in astfel de cazuri.
Si este o suma destul de mare.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar colega3 colega3 la inventar efectuat in luna mart. s a constatat o lipsa in val de 9000 lei. angajatorul vrea sa recupereze paguba de la fiecare angajat, emitand facturi pe ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca boban81 boban81 buna ziua.Am si eu o problema la servici.Lucrez la un magazin ca vanzator din anul 2006.De mai bine de un an sunt amenintat cu datul afara pentru ca treaba nu ... (vezi toată discuția)
În ce condiții și sub ce formă se poate penaliza un angajat care a deteriorat un bun al firmei, predat lui cu proces verbal? alingigi alingigi Buna ziua, In ce conditii si sub ce forma se poate penaliza un angajat care a deteriorat un bun al firmei predat catre el cu Proces Verbal. Exista o ... (vezi toată discuția)