avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ana 20 mc si Geta alti 20 mc ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ana 20 mc si Geta alti 20 mc ?

Ana si Geta sunt (co-)proprietare, cf. titlu , pe 9 ha de padure.
Codul silvic 46/2008, actualizat, prevede "Art. 59 (1) Volumul maxim de lemn care se recolteaza ca produse principale intr-o unitate de gospodarire nu poate depasi posibilitatea acestora, stabilita prin amenajamentul silvic, pentru perioada de valabilitate a acestuia."
Dar "Art. 20 (2) Intocmirea de amenajamente silvice este obligatorie pentru proprietatile de fond forestier mai mari de 10 ha.", deci nu este nevoie de amenajament.
"ART. 62 (2) Exploatarea masei lemnoase se face doar de operatori economici ..atestati.
(3) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) proprietarii de fond forestier, persoane juridice si fizice, care pot exploata, fara atestare, din proprietatea lor un volum de pâna la 20 mc/an, în conditiile legii."
Persoana fizica Ana poate exploata 20 mc, iar persoana fizica Geta poate si dansa exploata, alti 20 mc ?

Alte discuții în legătură

Autorizatii avize necesare exploatare forestiera Scepo Scepo buna, vreau sa incep sa lucrez pe o firma nou infiintata cu codul 0220 - Expoatare forestiera. Stie cineva de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 8/23.01.2013 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti dacao persoana fizica care comercializeaza masa lemnoasa de pe pasunea proprie(nu din fondul forestier) plateste 16% ... (vezi toată discuția)
Expoatare...? elevan elevan pot exploata o padure pentru care am titlu de proprietate obtinut in urma unei hotarari judecatoresti, fara sa o intabulez? (vezi toată discuția)