avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expoatare...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expoatare...?

pot exploata o padure pentru care am titlu de proprietate obtinut in urma unei hotarari judecatoresti, fara sa o intabulez?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:44, 24 Iunie 2011
in ce sens sa o exploatati? intabularea dreptului de proprietate e prevazuta de lege ca fiind obligatoriu.
in sensul sa o tai
Padurea face parte din fondul forestier al tarii, indiferent ca este proprietate de stat sau privata.
In zona din care sunteti cu padurea, d-voastra trebuie sa faceti in primul rand , un contract cu Ocolul silvic de acolo, care, potrivit L.46/2008(codul silvic), organizeaza si gospodareste vegetatia forestiera precum si exploatarea masei lemnoase(perioada de taiere, mc de masa lemnoasa pe care aveti voie s-o taiati)
Chiar daca este padurea d-voastra, fiind vorba de fond forestier, padurea nu poate fi taiata ca si un ciulin sau alta buruiana.Pt.ca sa devina padure au fost necesari niste zeci de ani.In plus, depinde ce fel de arbori sunt.
Codul silvic este f.drastic si taierea si exploatarea ilegala a padurii este considerata infractiune.Asta v-am spus-o ca sa va previn .Luati legatura cu Ocolul silvic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Contructie in padure (extravilan)? george.79 george.79 Buna ziua, Am o nelamurire... As dori sa construiesc o cabana mica de vacanta, din lemn, fara fundatie permanenta (pe piloni din lemn) in padure ... (vezi toată discuția)
Ana 20 mc si geta alti 20 mc ? Mike41 Mike41 Ana si Geta sunt (co-)proprietare, cf. titlu , pe 9 ha de padure. Codul silvic 46/2008, actualizat, prevede \"Art. 59 (1) Volumul maxim de lemn care se ... (vezi toată discuția)