avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru achizitie intracomunitara

Detin o intreprindere individuala neplatitor de TVA, am achizitionat un utilaj agricol (o semantoare 20.000€) prin achizitie intracomunitara, pentru a face acest lucru inainte de achizitie m-am prezentat la ANAF pentru a ma face platitor de TVA si de a ma inscrie in ROI. De la ANAF mi s-a comunicat ca nu este nevoie sa ma mai fac platitor de TVA, sa completez declaratia 091 si mi se va da un cod special pentru achizitii intracomunitare, separat de CUI-ul deja existent, eu fiind necunoscator in acest domeniu, am fost de acord.
Acum dupa un an de la achizitie imi spun ca trebuie sa platesc TVA-ul pentru aceasta tranzactie.
In acesta situatie, achzitia intracomunitara nu isi mai avea sensul din punctul meu de vedere intrucat scopul achizitiei era de a cumpara un utilaj care iesea mai ieftin fara TVA, altfel achizitionam utilajul direct din tara.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca este obligatorie plata TVA-ului aferent acestei tranzactii intracomunitare, daca o pot deduce macar, sau daca pot face ceva in legatura cu informarea eronata din partea angajatilor ANAF.

Alte discuții în legătură

Obtinerea cod de tva special doar pentru operatiuni intracomunitare Voltron Voltron Intrebarea mea este legata de Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) cel care ține evidența persoanelor impozabile și persoanelor juridice ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)