avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfacere casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfacere casatorie

x intenteaza divort pentru neintelegere, imposibilitate contiunuare casatorie, etc. ea, y, numai si numai pt a-l sicana, spune ca este propria lui culpa . datorita unor circumstante locale de influenta la nivelul instantelor, lui x i se refuza desfacerea casatoriei - de 4 ori i s-a respins actiunea. partile nu mai convietuiesc de 5 ani.

cum poate x totusi sa infranga ''INDARATNICIA'' instantelor romane si sa divorteze ca sa-si poata reface viata ?

repet, casatoria este iremediabil compromisa, si nu se mai poate vorbi de reluarea convietuirii
Cel mai recent răspuns: Georgescul Georgeasca , Avocat 00:13, 16 Noiembrie 2009
poate cere schimbarea sau recuzarea completului sau stramutarea cauzei pentru motivele invocate (acestea trebuie dovedite)
Mai incercati. Este clar ca ceva din actiunea dvs nu convinge instanta. Poate nu ati administrat cum trebuie probele.Chiar si cea mai "indaratnica" instanta va acorda divortul pana acum, mai ales ca sunt despartiti in fapt de ceva timp
parerea mea este ca ar trebui administrata proba testimoniala, cu martori care sa convinga instanta de aceasta situatie.
demonstrati ca partile sunt despartite in fapt si eventual ca au alte relatii, fiecare cu terte persoane .
Simpla neconvietuire pe o perioada de timp considerabila , in speta 5 ani , conduce la ideea unor relatii defectuoase , asa incat, daca acest fapt e sustinut si de depozitiile martorilor , e imposibil ca instanta de judecata sa nu pronunte desfacerea casatoriei .

Totusi , cred ca X nu era suficient de motivat , incat sa divorteze .Asa pare din relatare , intrucat , daca exista argumente convingatoare , care releva degradarea in mod ireversibil a relatiei de cuplu , nicio instanta nu poate retine contrariul.

Succes si determinare!
Ma intreb daca X a fost asistat de un avocat....
Cred ca martorii sunt proba cheie in acest dosar.....pana la urma casnicie cu forta nu se poate.

Alte discuții în legătură

Buna seara VaLyBr VaLyBr Am si eu o problema cu actuala sotie, eu sunt din Braila dar sunt casatorit cu ea in judetul Arad, acum am locatie acolo ca mi`am schimbat buletinul, acum vrem ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere handaricimarin handaricimarin chiar daca doi soti nu au casatoaria desfacuta si in mod legal,instanta de fond poate dispune celuilalt parinte care nu are un copil in intretinere,la plata ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)