avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. Ce părere aveți, se poate construi?

Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este agricol..are stalp de electricitate la hotar..strada asfaltata..este o zona in continua dezvoltare..gaze..canalizare si apa..problema e ca are deschidere 7 m. Si o lungime de 340 m..nu sunt alte case pe langa teren..cel mai apropiat vecin este la cca 200 m..spuneti-mi va rog...as putea construi pe acest teren? Daca are deschidere de 7 m? Si inca ceva..are drum de acces la ambele capete al terenului..va rog sa-mi raspundeti daca se poate..imi place pozitia terenului..are utilitati si este la pretul pe care mi-l permit..stiu ca trb sa merg la primarie..dar vreau sa aud mai intai o parere de la dv..va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea cip , utilizator 16:07, 25 Octombrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este teren agricol, cel mai probabil nu veti putea construi. Cat despre stalpul de electricitate este important ce retea poarta, pentru ca daca este o retea de joase ar fi un avantaj, iar daca ar fi o retea de medii sau inalte ar fi un dezavantaj. Cat priveste deschiderea, este intr-adevar mica si este posibil sa nu puteti construi, adica chiar si la modul practic, ce latime trebuie sa aiba constructia ca sa respecte distanta fata de hotar, in spate, iar in fata sa permita un drum de acces pe langa casa?? Insa cel mai sigur acest aspect reiese din certificatul de urbanism. Nu mai spun ce inseamna gard pe 2 x 340 m. Probabil ca pretul este bun tocmai pentru aceste motive.
Va multumesc frumos pt raspuns...o sa vad despre ce e vorba luni la primarie..la cca 50 m distanta este un stalp de inalta tensiune dar e destul de departe..adevarat este mica deschiderea dar nu pot face normal? Adica sa fac un perete pe hotarul din stanga si sa nu respect distanta aceea care ar trebui sa fie daca ar fi casa pe tarlaua alaturata..primul vecin care are casa este cam la 50 m distanta si unde as face eu peretele e pamant gol..nu e nici o constructie..si sa las o parte libera in partea dreapta..deci sa respect numai pe o parte ..ar veni pe partea din fata casei acea distanta...casa o sa fie mai mult in lungime...latime mai mica..sa zic 4 m sau 4.50 m...am vazut proiecte si mai mici...acum numai sa-mi dea de la primarie autorizatie..in zona se construiesc mai multe case..peste drum sunt cateva case care au toate utilitatile gaz..apa..curent..canalizare..dar sigur au 2 bucati alipite..dupa cate am inteles toata lumea care are pamant in zona aia are 7 m latime..nimeni nu are mai mult de 7 m teren agricol..va multumesc inca o data pt raspuns.
Inca ceva..stalpul de la limita propietatii poarta curent de joasa.
Buna ziua..am fost la primarie sa vad daca pot construi pe acest teren cu deschidere de 7 m..am auzit pareri impartite...2 persoane importante in functie mi-au spus ca pot construi...cand am ajuns la arhitect..surpriza:: nu pot construi..a inceput cu legile in vigoare..ca trebuie 12 m deschidere...dar totusi as fi singura pe o zona destul de mare...prima casa e departe de mine.150..200 m..stalpul de curent e ca hotar pe tarla..daca as construi chiar daca as face geamuri pe laterale nu e nici o casa ..din contra...urmatorul care si-ar face casa ar trebui sa faca zid calcan..va rog invatati-ma cum sa fac...vicele a zis ca se poate...dl.inginer a zis ca se poate..numai arhitectul spune nu...si totusi de el se pare ca depind...va rog sa ma ajutati...multumesc frumos si o zi cat mai placuta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta la ce distanta sunt alte case de proprietatea in cauza, pentru ca in codul civil restrictiile sunt raportate la limitele proprietatii, nu la constructiile invecinate
7 m e extrem de putin, ganditi-va asa:
- in "spate" trebuie sa lasati cel putin 60 cm, insa veti lasa 1 m, ca sa fiti sigura ca nu aveti probleme cu streasina depasind gardul
- in "fata" trebuie sa lasati minim 2 m, pentru ca aveti geamuri de vedere
- mai ramaneti cu o latime de 4 m.
- daca mai scadeti si zidurile, ce spatiu va mai ramane in interior? ce construiti?

Alte discuții în legătură

Constructie casa pyu pyu Ma gandesc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa, ceva gen 7x8 sau 7x9 cu mansarda. Am gasit o varianta, 25 ari, 10 metri latime, 250m lungime. In ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie danielcid danielcid Buna ziua, Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca ... (vezi toată discuția)