avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa

Ma gandesc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa, ceva gen 7x8 sau 7x9 cu mansarda. Am gasit o varianta, 25 ari, 10 metri latime, 250m lungime.
In stanga si in dreapta, sunt case... Una are 60cm de terenul asta, iar alta este exact in hotar.
Insa eu nu vreau sa construiesc langa sosea, ci la 30-40 metri de sosea, si la 15-20 de metri pe lungime fata de celelalte cladiri. (se poate vedea si in imaginea de mai jos)

[ link extern ]

As dori sa stiu daca imi sunt sau nu favorabile legile. Nu stiu daca e vreo limita de latime, sau lungime a terenului, sau distanta pana la sosea.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pyu , utilizator 16:11, 14 Iulie 2011
solicitati un certificat de urbanism pentru imobill in cauza sa vedeti care sunt solicitarile Primariei, exista localitati care au stabilite anumite reguli de urbanism si care nu permit retragerea sau din contra impun retragerea constructiilor la o anumita distanta.
Multumesc.
Si referitor la latimea terenului? Tot la primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ? nalexandru30 nalexandru30 Buna ziua! Sunt pe punctul de a achizitiona un teren , in Bucuresti.Am mai multe probleme care ma nelamuresc si anume: 1.Terenul nu are utilitati (apa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)