avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum introduc in cartea de munca studiile superioare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum introduc in cartea de munca studiile superioare

Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii.
In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de licenta trei ani si masterat doi ani (masterat la cursuri de zi ) .
In cartea de munca aceste studii (licenta si masterat ) nu sunt trecute.
Cum as putea sa fac sa mi se inregistreze aceste studii in cartea de munca ?
Mentionez ca am 64 ani si sunt la pensie anticipata
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
make45, utilizator
Cel mai recent răspuns: make45 , utilizator 16:21, 14 Octombrie 2018
Dar in proiectul de lege cu recalcularea pensiilor se spune ceva de acordarea unui avantaj celor cu studii superioare ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce proiect este vorba?

Nu putem discuta decat pe acte normative in vigoare , despre ce va fi cam greu de dat un raspuns exact.

Din proiectul noii legi a pensiilor : "În sistemul public de pensii, perioadele asimilate reprezintă perioadele pentru care nu s-au datorat contribuții de asigurări sociale, în care asiguratul (...) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiția absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diplomă de doctor, după caz”.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK !
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ... MIA1969 MIA1969 buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ,daca este efectuata in timpul in care am si lucrat multumesc! (vezi toată discuția)
Interpretare juridica stagiu asimilat tstefana tstefana Buna ziua, In perioada 1985-1990 am lucrat 1/2 norma si am urmat cursurile universitare la seral, cu frecventa. In aceasta perioada, anual, am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Clarificare perioadă asimilată promocris promocris \"Articolul 14 (1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul: a) a urmat cursurile de zi sau, ... (vezi toată discuția)