avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fotografii in spatiu proprietate privata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fotografii in spatiu proprietate privata

Buna ziua,este legal a se face publice,fara acordul meu, fotografii facute in incinta proprietatii mele private?
Pot cere retragerea fotografiilor de pe retelele de socializare ale celui care a facut publice fotografiile?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Christiananca, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:08, 21 Octombrie 2018
Prea general: cine le-a publicat (ziar?), unde le-a publicat, cine apare-n ele, ce varste au cei care apar in ele, ati avut intentia de a fi vazuta sau auzita de persoana care a fotografiat, sunt minori in ipostaze pornografice, etc.
Buna ziua,in salonul meu de infrumusetare,coafeza care este acum angajata,isi face lichidarea si isi va deschide propria afacere in acelasi domeniu,in alta locatie.
Publicitatea facuta pe perioada angajarii se facea prin postarea pozelor coafurilor,pe facebook-ul salonului.Fosta angajata ,cu acordul meu ,le posta si pe f.b.-ul ei.
Dupa ce isi va deschide afacerea proprie,in alt spatiu,este legal sa foloseasca poze facute in spatiul meu (proprietate privata),pentru asi face ei publicitate ?

Daca vreti s-o dati in judecata, angajati un avocat. Dar nici asa nu e sigur ca ati castiga procesul.
Eu am pus intrebarea aici nu ca sa aflu ca pot sa o dau in judecata, ci ca sa aflu, de la un specialist,raspunsul la intrebarea mea.
pozele postate pe FB sunt publice, indiferent unde au fost facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii in spatiu proprietate personala Christiananca Christiananca Buna ziua,in salonul meu de infrumusetare,coafeza care este acum angajata,isi face lichidarea si isi va deschide propria afacere in acelasi domeniu,in alta ... (vezi toată discuția)
Reclama fără acord John2013 John2013 Buna ziua. Am avut o angajata (coafeza) la un salon da înfrumusețare. Si-a dat demisia si a deschis salon propriu. Pe contul de Facebook al salonului ei si-a ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. o întrebare. are dreptul cineva sa ma posteze ... cristi cronos cristi cronos Buna dimineața. O întrebare. Are dreptul cineva sa ma posteze pe rețelele de socializare fără acordul meu? Mulțumesc. (vezi toată discuția)