avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș pentru copii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș pentru copii

Copiii care sunt studenti si primesc pensie de urmaș , pot sa se angajeze pe perioada studentiei si sa nu i se taie pensia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 14 Octombrie 2018
Da, pot face acest lucru.

1. Pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit indiferent de sursa sau de cuantumul acestuia.

2. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
....
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
...

Art. 118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
....
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas+salariu A. 072 A. 072 Bună ziua! Benefiez de pensie de urmaș după tata și sunt studenta. Pe perioada verii, timp de 3 luni, sunt angajata și nu știu dacă exista vreo ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas +salariu arsim ghiulendan arsim ghiulendan daca fiul meu care are 20 de ani fiind student si avand pensie de urmas in urma decesului tatalui se si angajeaza ii afeceaza cumva pensia? (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmaș cu salariu Handicap Handicap Sunt persoană cu handicap gradul 2. Am doua contracte de muncă. Unul de opt ore și altul de o oră. Vreau să fac pensie de urmaș după părinții mei.. ... (vezi toată discuția)