avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dețin un apartament în care nu locuiește nimeni și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dețin un apartament în care nu locuiește nimeni și plătesc lunar întreținere o sumă care mi se pare foarte mare. Nu știu ce e legal și ce nu din ce mi se cere, vă rog să mă luminați

Buna ziua!
Detin un apartament cu 3 camere la etajul 2 intr-un bloc cu 10 etaje. De cativa ani, nu mai locuieste nimeni acolo si platesc lunar intretinere o suma care mi se pare foarte mare. ( aproape 40 lei/luna). Mi s-a spus ca aici intra liftul, lumina si caldura de pe scara blocului , salariul femeii de serviciu si pierderile de apa de pe scara blocului. Am platit reparatia liftului si interfonul nou, dar eu nu stiu ce este legal si ce nu. Va rog sa ma lamuriti in acest sens. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:12, 17 Octombrie 2018
Cu ce? Nu stim ce s-a facut, dar tipul de cheltuieli despre care scrieti e normal sa le achitati. O proprietate costa, e drept. Daca e mare suma, o puteti vinde sau inchiria. Nu stiu exact ce sa va spun, nu am vazut o intrebare clara. Daca raspunsul meu nu va ajuta, reveniti cu intrebari mai clare.
Conform dispozitii in vigoare proprietarul chiar daca nu locuieste efectiv in apartament datoreaza lunar cote parti comune
Costurile de intretinere sunt conditionate si de aspectul daca apartamentul este contorizat individual
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca 40 de lei pe luna este o suma foarte mare, vindeti apartamentul !
Suma este foarte mare in comparatie cu alte proprietati similare. Oricum, va multumesc!
Poate fi mai scump de intretinut blocul sau poate ca nu se administreaza bine, dar de unde sa stim? Asta trebuie studiat de acolo, din actele de la bloc.

Alte discuții în legătură

Modernizarea si reabilitarea liftului Xulescu123 Xulescu123 Buna ziua,stau la parter,si acum se fac lucrari la lift,este normal sa plates pentru 3 persoane parte din cheltuieli,tinand cont ca nu folosesc acest lift? Ce ... (vezi toată discuția)
Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)