avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modernizarea si reabilitarea liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modernizarea si reabilitarea liftului

Buna ziua,stau la parter,si acum se fac lucrari la lift,este normal sa plates pentru 3 persoane parte din cheltuieli,tinand cont ca nu folosesc acest lift? Ce spune legea in legatura cu asta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:04, 29 Iunie 2018
Liftul face parte din partile comune ale blocului la intretinerea caruia contribuie toate persoanele care locuiesc in acel bloc ( se plateste pe numar de persoane, nu pe cota indiviza), fara a se face distinctie de etajul unde sunt situate apartamentele. In acelasi sens se procedeaza si cu reparatia terasei care nu este doar in sarcina apartamentelor de la ultimul etaj.
Cheltuielile pentru reparatii se repartizeaza pe cpi si nu pe nr de persoane.
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
HG nr 1588/2007
SECŢIUNEA a 4-a

Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate

Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul[/i]; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Se plateste liftul chiar daca apartamentul nu este locuit? daniela florina daniela florina Buna ziua Ma intereseaza cum se imparte plata pentru service-ul liftului, adica daca factura de intretinere a liftului de imparte la toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc, reparatii cristi2 cristi2 Buna ziua ,as dori sa imi spuneti daca pentru repararea acoperisului unui bloc, in care toate apartamentele din bloc aceeasi suprafata, daca suma ce revine ... (vezi toată discuția)