Buna ziua
Va prezint cazul meu:
Eu si sotul meu (căsătoriți de 17 ani) din cauza profesiilor noastre am ales sa muncim in străinătate
Eu lucrez in Italia si sunt si cetățean al acestei tari
Sotul meu s-a întors in Ro acum 4 ani si a lucrat in diferite orașe
Acum 3 ani a încetat sa ma mai contacteze si sa mai vina in vizita in concediile sale trimițându-mi un sms banal (tip “dacă iubești o pasare o lași sa zboare”)La toate încercările mele a refuzat sa dea un semn (de Paști anul trecut am fost in vizita la părinții mei si l-am invitat,a refuzat motivând ca nu are timp)
Anul acesta m-a contactat telefonic cerându-mi divorțul in mod amiabil dar ascunzând adevarul(așteaptă un copil de la amanta sa,fapt care l-am aflat de la cunoscuți )
I-am telefonat si a recunoscut ca fiind adevărat
Eu nu vreau sa divortez
Sau cel puțin nu vreau sa fie atât de ușor pentru el
Ma simt trădată
Mai exista o problema:in urma cu 4 ani a vândut apartamentul care era domiciliul nostru ,cu acordul meu ,a dat o parte din bani unui frate iar alta altui frate intenționând in acest fel sa cumpere apartamentul părinților săi decedați
Nu am cum sa știu situația dar din câte am înțeles a cedat deocamdată partea lui unui frate(care este acum proprietarul apartamentului)cu intenția de a-l cumpara mai târziu când va avea restul de bani
Eu consider ca in timpul celor 3 ani a făcut totul cu premeditare pentru a evita un eventual partaj
Știu ca nimic nu-l va tine alături de mine dar as vrea in vreun fel să-l pedepsesc pentru lasitatea sa
Suntem Adulți iar faptul ca avea o amanta se putea spune deschis (in urma cu doi sau trei ani sau când a decis ca nu ma mai dorește )
Refuza sa discute detalii,afirma ca l-am înșelat (a zis doar părinților mei ..)
Spune ca va face “SUA culpa” si deci ca vrea sa divorțeze repede
Eu nu vreau sa ma prezint la divorț (încă nu a depus cererea )
sau cel puțin vreau sa tergiversez...
Va Multumesc anticipat si va rog sa nu îmi răspundeți cu severitate
Buna ziua,
Am lecturat cu atentie relatarea dvs.
Nu rezulta nicio intrebare din tot ceea ce ati scris.
Razbate un orgoliu imens si o dorinta de razbunare!
... care este totusi intrebarea la care doriti un raspuns ?!?!?
... pentru tertipuri de genul ”vreau sa tergiversez” , va recomand sa aveti o discutie/consultatie confidentiala cu avocatul ce il veti alege! ... in niciun caz nu veti afla metode de „tergiversare” de pe net.
Contractați servicii avocațiale, divorțul se va pronunța fie că doriți fie că nu dacă se dovedesc neînțelegerile dintre părți.
Există portițe de tergiversare dar nu sunt deontologice și nu cred că v-ar aduce niciun beneficiu real.
Daca nu va prezentati la proces si va avea avocat termina procesul in 2 termene.
Este foarte convenabil pt avocat cand are loc o judecata in lipsa partii adverse.
Mai mult de 1-2 termene nu puteti sa tergiversati chiar daca doriti acest lucru,In momentul in care primiti actiunea discutati cu un av pt a vedea ce optiuni aveti.Oricum anu va prezenta sau a nu va face aparari in cauza este o optiune nefericita care va simplifica demersul sotului.
nu vreau divortul
dragulin
Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)