Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o "minune de expertiza", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut cu ajutorul unui "sistem de coordonate particular, special adoptat", asa spune expertul în raport. Menționez ca ambele imobile sunt intabulate în sistem stereo 70, iar OCPI mi-a transmis, la cererea mea, coordonatele imobilului vecin, specificând expres ca nu avem limita comuna.
Expertul judiciar desemnat ignora acest lucru, stabilește o.limita comuna, cu niște puncte desenate pe o axa, fără coordonate, fără nimic, doar numerotate, specificând ca a măsurat în "sistem de coordonate particular, special adoptat".
În raportul scris menționează laturile imobilelor, altele decât cele din cadastru.
Nu a avizat raportul la OCPI, asa cum i-a solicitat Instanta, s-a revenit cu solicitarea. A depus raportul cu 3 zile înainte de termen pentru a nu fi amendat, după 5 luni. Nu este avizat nici de experții consilieri ai părților.
As ruga specialiștii să-mi spună ce însemna acest "sistem de coordonate particular, special adoptat" și ce pot face concret în acest caz.
Mulțumesc!
Vă mulțumesc ca v-ați aplecat asupra problemelor mele!
Știu ca pot fi bănuită de subiectivism, dar sunt acte care pot dovedi lucruri.
@Ionuț.ion a intuit bine problema.
Voi face obiecțiuni și voi anexa documentele, mulțumesc.
Nu cred sa se mai aprobe o contraexpertiza, există un expert desemnat și 2 experti parte.
Ma întreb ce poate face Instanta dacă expertul desemnat are o părere, un expert parte vine cu alta părere, argumentata, iar celălalt este pasiv, bineînțeles fiind de acord cu expertul desemnat.
Gasiti un avocat bun si sper sa fie bine, din ce cunosc judecarea se face "pe acte', nu pe ce crede un expert ca ar fi bine...
Sincer, nici el nu cred ca este sigur de ce a facut, drept dovada nici nu a depus actele la timp, nu a luat avizul de la OCPI...
Bafta!
Daca instanta a cerut ca raportul sa fie avizat de catre OCPI si dvs. formulati observatii la raport in acest sens, expertul va trebui sa obtina respectivul aviz.
Expertii parte participa la expertize, nu apara interesele partii in dosar care l-a nominalizat (chiar daca este platit de aceasta) si isi formuleaza concluziile avand al dispozitie aceleasi documente ca si expertul desemnat de instanta de judecata sa efectueze expertiza tehnica judiciara.
Nu vreau sa va dezamagesc, dar dovezile pe care le prezentati in sprijinul punctului dvs. de vedere trebuie acceptate de instanta de judecata. Expertul se va pronunta si el asupra acestor dovezi.
Avand la dispozitie intregul dosar, inclusiv raportul de expertiza, obiectiunile formulate la raport, parerile expertilor parte si avizul OCPI, instanta de judecata este singura in masura sa dea o hotarare definitiva.
@Ionuț,Ion, mulțumesc mult pentru sfaturi și incurajare!
@POPA GHEORGHE ar fi ideal ca expertul parte sa fie imparțial...
Actele la care fac referire sunt deja la dosar, date si expertului, insa nu le-a luat în considerare.
Nu este vorba de faptul ca expertul parte trebuie sa fie impartial (caz ideal dupa cum spuneti dvs.), acesta are aceleasi obligatii legale ca si expertul desemnat de instanta, de a se referi numai la documente existente in dosar, avand in vedere aceleasi acte normative cu referire directa la obiectivele expertizei fixate de catre organul judiciar.