avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plătește dauna, locatarul in cauza sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plătește dauna, locatarul in cauza sau asociația de locatari?

Buna ziua, în urma cu 5 ani de la unul din balcoanele din blocul in care locuiesc s au desprins bucăți de ciment care au căzut pe o masina. Proprietarul mașinii a dat in judecata asociația de locatari...ce putem face ? Cum putem rezolva situația ca sa nu plătim ceva ce nu familia mea a distrus. Astept un raspuns cat mai urgent..Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:40, 16 Octombrie 2018
Verificati cu prescriptia.
Mergeti urgent cu actele la avocat pentru a fi analizate.
Asociatia de proprietari pare vinovata.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Locul unde era parcata masina era un loc amenajat de parcare?
In general, partile exterioare ale unui imobil sunt responsabilitatea asociatiei
Problema este foarte simpla
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii,intretinerii in stare tehnica buna a partii comune de constructii si instalatii din imobil
Obligatia intretinerii exteriorului blocului,a fatadei intra in responsabilitatea exclusiva asociatiei
de proprietari
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca proprietarul nu are dreptul sa intervina sa schimbe aspectul sau destinatia partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Daca nu este ansamblu rezidential astfel incat terenul din jurul imobilului sa constituie parte privata,in majoritatea cazurilor terenul din jurul imobilelor reprezinta domeniu public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
Bordura balconului cazuta pe o masina boby89 boby89 Buna ziua, as dori si eu niste lamuriri. Din balcon s-a desprins o bucata de bordura iar aceasta a cazut pe o masina. As dori sa stiu in cazul de fata cine ... (vezi toată discuția)