avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ...

Buna ziua,
Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o Asociatie de proprietari.
1. Puteti sa imi spunet unde gasesc definitia fatadei unui bloc? adica, ferestrele apartamentelor, fac parte din fatada? sau, sticla din care este construita fatada, face parte din fatada? sau, sticla de nevada de la fatada (de ex. fatada de EST), care este pe post de iluminator in apartamente, face parte din fatada? sau, orice material din care este construita o fatada (in afara de beton, bca, caramida), face parte din fatada?
2. fatada de la fiecare etaj, de la fatada de EST, ii apartine unui apartament; fatada de la un apartament este parte comuna sau parte individuala? adica, aceasta fatada este in raspunderea Asociatiei sau este in raspunderea proprietarul apartamentului respectiv?
3. Fatadele de Nord, Sud, Vest apartin, pe fiecare etaj, la 2 apartamente; aceste fatade sunt proprietate comuna sau sunt parte coproprietari ai celor 2 apartamente? adica, aceste fatade sunt in raspunderea Asociatiei sau in raspunderea celor 2 coproprietari?

Va multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: Dan Soroceanu , utilizator 14:14, 23 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna-indiferent de amplasare,pozitia geografica sau din ce material este edificata constructia sau ansamblul
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu,respectiv cale de acces,scari,subsol tehnic,terasa,acoperis,uscatorii,ghene gunoi, exteriorul imobilului
Fatada imobilului de locuit in comun,indiferent de orientarea geografica reprezinta parte comuna si intra in responsabilitatea exclusiva asociatiei de proprietari sa asigure administrarea si asigurarea starii tehnice a acesteia
Mii de multumiri pentru promtitudine si pentru claritatea raspunsului.
Dan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem o asociatie de proprietari mica (11proprietari ... cabalaesei cabalaesei Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietari mica (11proprietari si 12 ap., bloc P+3 etaje, cu 3 ap. la fiecare nivel) si ne confruntam cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Fatada balconului fatadabalcon fatadabalcon Acum 4 ani am achizitionat un apartament cu un mic balcon de 2 mp. Fatada balconului este realizata din placi decorative din beton sudate in cateva puncte de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, In primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul prompt si clar din 23.08.2021, privind intrebarea daca sticla de Nevada de pe fatada unui ... (vezi toată discuția)