avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actiunea pentru restituirea imprumutului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actiunea pentru restituirea imprumutului

Buna ziua. O problema.
Un prieten de-al meu a imprumutat pe cineva cu 8000 dolari. Actul este inscris sub semnatura privata cu un singur martor si suna cam asa:

Conventie,
Subsemnatul X, datele de identificare, am imprumutat pe Y, datele de identificare, cu suma de 8000 dolari SUA (opt mii dolari) incepand cu data de_____ pana in data de.
Am imprumutat Martor Am primit
x z y

Sunt sanse de castig tinand cont ca cel imprumutat nu vrea sa dea banii? Inca nu stiu daca recunoaste inscrisul sau nu. Tinand cond de cum a fost conceput acest asa zis contract intra sub incidenta art. 1179 si 1180 C. civ., credeti ca e un contract sinalagmatic? Prin expertiza sunt sanse de castig?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:53, 12 Noiembrie 2009
atita timp cit actul este scris de mina celui imprumutat, sansele de a va recupera banii prin intermediul instantei de judecata sint mari.
Expertiza grafologica o puteti cere in cazul in care paratul(in speta de fata imprumutatul)contesta inscrisul.
Aceasta conventie este scrisa de mana celui imprumutat.
Alte sfaturi mai puteti da?
Inca un lucru. Cel care a imprumutat banii are sanse sa scape de plata taxei de timbru, tinand cont ca are o pensie mica?

Multumesc tuturor pt raspunsuri si numai bine la toti.
cf art. 21 din Lg. nr. 146/1997 pers fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru, in conditiile Ordonantei de urgenta nr. 51/2008 priv ajutorul public judiciar in materie civila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza grafoscopica mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Avem un inscris sub semnatura privata prin care X a imprumutata de la Y suma de 2000 lei, ca martori semnand A si B. A este fiul lui X si B este o persoana ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana wap54 wap54 La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie persoana fizica amalia.c amalia.c Buna ziua! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani pt o anumita perioada printr-un act scris,semnat de ambele parti,cu 2 martori...fara sa cer vreo ... (vezi toată discuția)