avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dosar preturi de transfer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dosar preturi de transfer

Buna ziua!

Mi-a fost recent solicitat de catre autoritatile fiscale un dosar de preturi de transfer pentru anul precedent.

Ce presupune mai exact acest dosar? Care sunt consecintele in cazul in care nu il vom realiza pana la data impusa de ei?
Salutare!

Dosarul prețurilor de transfer este un document prin intermediul căruia orice contribuabil care desfășoară tranzacții cu persoane afiliate justifica prețurile tranzacțiilor respective și demonstrează ca a respectat preturile de piața.

În cazul în care acesta nu prezintă în termen dosarul prețurilor de transfer, autoritățile fiscale pot aplica amenzi contravenționale de până la 27.000 RON. În plus, acestea pot efectua ajustări de prețuri de transfer si pot stabili plata unui impozit pe profit suplimentar, penalități, majorări de întârziere și dobânzi care sunt aproape imposibil de contestat.-[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Mihail Stanescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar preturi de transfer ionela11 ionela11 Buna ziua, Imi puteti da um model orientativ a unui dosar cu preturile de transfer?...sau ce ar trebuii sa contina acest dosar?....multumesc (vezi toată discuția)
Dosarul preturilor de transfer lucy.cris lucy.cris Buna ziua, nu am lucrat niciodata cu asa ceva, nu stiu cu ce incep si nici cu ce sa termin... stiu ca este vorba despre O 222/2008... atat... citesc si nu mai ... (vezi toată discuția)
Firme cu aceiasi actionari PaulHaiducu PaulHaiducu Doua srl-uri cu aceiasi actionari, pot desfasura activitati de vanzare cumparare, sau alte contracte de prestari servicii (vezi toată discuția)