avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... norme PSI la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

norme PSI la bloc

Am cedat uscatoria constructorului ce ne-a ridicat acoperisul iar in aceasta incapere micuta se perinda fel de fel de chiriasi. Uscatoria nu este racordata la gaz - am inteles ca nu este voie pt. ca nu este suficienta ventilatie in caz de scurgeri de gaz. Chiriasul actual se incalzeste si gateste cu butelie si este fumator. Noi, ceilalti locatari, suntem verificati la fiecare doi ani atat la functionarea centralelor, cat si la instalatia interioara de gaz, pe bani grei, pentru siguranta noastra, Cine verifica acest tip de chiriasi / spalatorii devenite locuinte? Unde si la cine sa apelam? Dupa o explozie, Doamne fereste!, ne lamentam degeaba. Mentionez ca am informat AP si am cerut sa intervina, dar n-a facut nimic ( datorita relatiilor de amicitie intre ei si constructorul proprietar al spatiului ).
Cel mai recent răspuns: neranegrescu , utilizator 13:25, 18 Octombrie 2018
Totul se rezuma la dreptul dvs., al proprietarilor asupra proprietatii comune.
Faceti-ne sa intelegem cum ati cedat uscatoria constructorului?
- ati vandut-o?
- ati concesionat-o?
- ati inchiriat-o?
Pentru toate acestea trebuieste ca as. proprietari sa va informeze si sa aiba acordul tuturor proprietarilor si mai ales a celo direct invecinati cu uscatoria.
Rezultatul vinderii, concesiunii, inchirierii - produce niste bani, care vor intregi un fond special de reparatii sau de imbunatatire a blocului / scarii dvs. asa ca - cine gestioneaza aceasta afacere?
Apoi, chiriasii trebuie sa se incadreze in regulile si regulamentul intern al blocului.
Reveniti si comunicati-ne daca asociatia de proprietari este doar pe blocul dvs. sau are mai multe blocuri / scari.
AP are doua scari in acelasi bloc si, la Adunarea Generala ni s-a comunicat ca in SCHIMBUL ridicarii acoperisului constructorul a primit cele doua uscatorii. La vremea respectiva toti ne-am dat acordul, am semnat intr-un tabel dar in capul de tabel era trecut doar " acord cu privire la cedarea uscatoriilor" si am dat cate un exemplar din CF. Nu stim si nu avem acces la actele AP ( refuza sa arate orice document ) deci nu stim cu ce titlu a devenit sau nu constructorul proprietar. Aceasta afacere a fost gestionata de administrator. Nu stiu sa avem vreun regulament intern al blocului desi locuiesc aici de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume: daca ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(: in decembrie 2007 am ... (vezi toată discuția)
Proprietar uscatorie si nu am acces sa o utilizez pflorin1982 pflorin1982 Buna Am si eu o intrebare. Pe scara blocului in care locuieste tatal meu sunt 19 apartamente + uscatoria.. toti ceilalti locatari au semnat ca sa-si cedeze ... (vezi toată discuția)