avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cic, medic familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cic, medic familie

Bună ziua, prezint următoarele 2 situatii:

1. Am născut o fetiță în data de 16.11.2017 și sunt în CIC pana în 31.08.2019 (lucrez în învățământ, deci ar urma sa încep serviciul de la 01.09.2019). Acum sunt din nou însărcinată și urmează sa nasc la începutul lunii mai 2019, ceea ce înseamnă ca cele 2 Cic se vor suprapune pe o perioada de câteva luni. Cum trebuie sa procedez în acest caz? Când anunț angajatorul și prin ce modalitate? Trebuie sa depun dosar la primărie pt acel stimulent de 600 Ron? Când se termina primul cic intru direct în al doilea? Cum rămâne cu luna de concediu pe care trebuie sa o ia tatăl?

2. Vreau sa trec de la actualul medic de familie la altul, iar pt a face acest lucru mi s-a spus sa duc adrverinta de salariata, cardul de sănătate și copie certificat naștere. Am sunat la școală la care lucrez, iar secretara mi-a spus ca nu crede ca îmi poate da adeverința de salariat dat fiind ca sunt în CIC, deoarece am contractul de munca suspendat în aceasta perioada. Are voie sa îmi dea acea adeverința? Sau cum trebuie sa procedez în acest caz?

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Bianca Vlasin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 18 Octombrie 2018
(2) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept .
(3) In cazurile prevazute la alin. (2) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta .
(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2) , cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
Deci angajatorul trebuie doar informat sa va prelungeasca suspendarea, si sa va dea documentele. La primarie duceti dosarul si veti primit indemnizatia pe care o aveti plus 1650 lei pana implineste primul copil 2 ani, apoi veti ramane cu indemnizatie pentru cel de-al doilea copil pana implineste 1 an si 11 luni. sau 1 an si 10 luni daca doriti stimulent de insertie.
2. Cereti la primarie adeverinta pentru medic, Angajatorul va poate elibera adeverinta in care sa mentioneze ca aveti contractul suspendat si ca o solicitati la cerere, dar nu va elibereaza adeverinta tip pentru medic, aceea atesta ca angajatorul plateste pentru dumneavoastra lunar contributia, si avand contractul suspendat, nu plateste nimic pentru dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe perioada suprapunerii situațiilor , cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m., 1250 lei veti primi)

La 16-11-2017, Alineatul (4) din Articolul 9 - citat mai sus - a fost modificat de Punctul 4, Articolul IV din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 82 din 8 noiembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 902 din 16 noiembrie 2017 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului danavisan danavisan Nasterea celui de-la doilea copil in perioada acordarii indemnizatiei. In luna iunie 2011 primul copil implineste 1 an.In aceeasi luna se naste al doilea ... (vezi toată discuția)
Calcul venit concediu pre/post-natal, respectiv indemnizatie ccc dupa concediu de maternitate claudia.mizar claudia.mizar Buna ziua, ma numesc Claudia Moldoveanu si sunt in situatia in care in data de 2 februarie 2011 cel de-al doilea copil al meu implineste varsta de 2 ani iar eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mocanuaurelia mocanuaurelia pe 3.12.2012 am nascut cel de al doilea copil.Am fost in concediu de crestere cu primul copil pana la 7.12.2012. Pentru dosarul de indemnizatie pentru CCC2 mi ... (vezi toată discuția)